Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, May 31, 2013

kena curi n tertengok laa

As Salam Readers

hari ni kerja dengan penuh semangat tu...yippi!
balik kerja nak balik kampung... doakan perjalanan kami yek
Insya Allah if sempat, maybe nak bawak Alisha ke poliklinik sheikh dulu kot for pneumococol injection. Insya Allah kalau sempat 

isnin lepas after balik kerja jiran sebelah rumah tegur i.
letchmi: kakak, i rasa u punya compressor belakang rumah kena ambil petang semalam. 
saya: hah!!! buat muka terkejut
letchmi: iya kakak. untie cina sebelah rumah saya bagitau, semalam petang pukul 7 ada orang datang belakang dan cabut kakak punya compressor air cond. untie tu mau jerit, tapi dia takut itu customer kakak. so dia tengok saja dari rumah dia.
saya: kitaorang memang takde repair air cond sambil buat muka terkejut lagi
letchmi: sekarang banyak orang sudah hilang compressor kakak. lagi 1 diaorang selalu masuk rumah ikut siling kakak
saya: iya ke? tak pernah dengar sebelum ni sambil toce toce ngan dia n terus potpet2 kat hubby

masuk rumah terus tengok pintu belakang n mmg betul depa dah cantas kompressor tu..lahanat punya penyangak. tu pun kau nak curikan..pukul 7 pulak tu..memang berani mati korang kan =(

lepas tu terus suruh hubby inform owner rumah ni. owner rumah ni polis n dia suruh berjaga2 sikit coz sekarang byk kes pecah rumah..huhuhu
terus rasa takut sangat...dah la hubby suka join pertandingan mancing. selalu tinggalkan kami berdua aje.huhu! mintak dijauhkan la benda yang tak elok ni kan..huhu

teringat time pregnant dulu..after tgk tv i ajak hubby tidur kat living hall aje..dalam kol 2,3 pagi camtu tiba2 dengar bunyi sliding door n grill bergegar..hubby tidur mati, so paham2 ajelah ek. bile i intai, takde ape pun.then sambung tdo. tup2 dgr lagi. pastu i jerit ah hoiii!sapa tu?? terus hubby terjaga n tanya kenapa kenapa. i ckp la sliding door n grill bergegar. hubby terus masuk bilik n ambik kayu goft. pastu kitaorg duduk diam2 dekat ngn sliding door n bila bergegar je cepat2 selak curtain n nahhh..tersembol sekor kucing tgh panjat grill pintu..wakakkaka!pecah perut i gelak2kan hubby sebab beria bawak kayu golf =)

k masuk cerita lain pulak ek..kalau muak, tak yah le baca..hehe
setiap hari i akan lalu bukit naga tuk balik rumah sewa. semata2 nak elak tol kesas.
jalan kampung, so agak kecikkan. semalam masa otw balik tu, 100m depan i ada motor. dari jauh i nampak motor tu mcm ok ko je n tup2 jatuh n budak tu terseret ngn motor sekali. i terus berhenti tepi n pastu adalah sorang dua orang berhenti gak. budak lelaki, jatuh tertiarap n menggelupur mcm ayam kena sembelih. seriously i sgt takut, tp i tetap nak tengok gak dasar kepochi kau ni ctmah huhu . luka bersepah2 kat situ sini. kat siku, siap nampak putih2 lg..huhu!
then dtg sorang uncle india bawak air mineral n dia basuh muka budak tu..uuuu..i dapat rasakan kepedihan tu..i nk halang uncle tu tp i takut kena marah pulak kang..huhu!so i just tgk jela. budak tu menjerit2 ckp "sakitlah bodoh" ayak!sakit2 pun boleh lg maki org..huhu!
then datang bapak budak tu kot n kecoh2 tanya siapa langgar siapa langgar. i ckp la dia jatuh sendiri. uncle india tu pulak ckp mana boleh dia jatuh sendiri. mesti ada orang langgar. i cakap pulak yg i ni 1st berhenti n mmg dia jatuh sendiri. nasib baiklah ada sorang mamat ni pun ckp yg budak ni jatuh sendiri. time tu dah nak maghrib kot. mcm2 benda boleh jadi kot..huhu!
bila depa duk kalut tanya itu ini then budak tu menjerit lg "angkatlah cepat. sakit bodoh. sakit bodoh" huhu!aduyai..geleng kepala i =(
bila depa dah angkat masuk dalam van, i pun blah ler... nasib baik la Alisha tidur..hihi
kalau Alisha berjaga, of coz la i tak berhenti kot =)
accident ni bukan kira tempat, bukan kira waktu. even sorang2 pun boleh accident kan. 
Wallahualam

selamat berhujung minggu uolsss

Assalamualaikum =)
 
 

9 comments:

ayahmamilisa said...

eish bahayanye..umah baru ateh ni pun, jiran sebelah dah kena pecah masuk aritu..tu yang ambil langkah berjaga2 sangat..

yang accident tu plak kejadian yang sama berlaku kat ateh n husband. tapi kes langgar lari.. abang yang naik motor btul2 kena langgar depan mata and kereta kitorang..kitorang berenti cam kechek gak tolong apa yang patut..x patutnye org bawak kete yang langgar tu..bole plak lari jek...aduhai..semoga Tuhan je balas kan..

nida-razak said...

ctmah, jaga-jaga kalo tinggal sorang2 kat umah ke..bahaya skarang ni..macam2..yang pasal budak jatuh tu, isyh2..dah sakit2 pon ley marah org lagi..pastu org tolong pon boley panggil bodoh2 lagi..apa nak jadi la budak2 sekarang..huhu

hayati hashim said...

Macamacam hal.. skrg dunia dh x slamat ctmah. Kt kg i kul 9pagi pun org ragut orang...speechless.

PuanSyimaSyaz said...

berhati-hati lah ctmah.area rumah i ni pun blh tahan gak tapi ada rukun tetangga so kurang skit.tp dulu husband mmg blh kata hari2 keluar malam balik jam 1,2 pagi.. lepas i tido dia keluarlah...sampai i terpaksa tpu sunat kata ada india 1 geng jeling2 rumah.tipu sunat k... hahahha...

erk... yg part accident tu..takut mengikut alisha plaks... u bukak alquran lah kalau lalu area situ

LisaLisut said...

Errr kenapa u stop? Haha kalau i tgk je n blah. Not that i ignorant ke apa tp bwk baby kan. If sorg lg la xnk. Kang nk tlg org jd lain lak. Melainkan ade baby.

Shakina Farhan said...

alamak..takutnya..dah la dok berdua je ng shahadah..tp kelakar la tang berjaga2 ade kucing tu..hehehe

With Julia said...

Ya Allah....serius takut baca enty mama alisha nih...takut tau kes curi2 nih..kompresor aircond pun nak curi...kuranggg ajorrrrrrrr itu olangg...mau kena kerat 14 kot hehhe...sabor je lah mama ctmah...tang story masa preggy tuh lg takuttttttt....grrr

Ros Anis Rusli said...

bahayanya....tkt..

~ NANA ~ said...

u...take care tau! bahaya la kalau duk sorang2, nak2 dgn anak kecil lagi...mmg kurang ajor la yg mencuri tu! adoiii