Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, May 16, 2013

my mydin # hak kita

As Salam Readers,

Selasa lepas i amek 1/2 day leave coz nak bawak Alisha pi checkup 9 bulan.
After checkup balik rumah sat utk sembahyang n sidai baju.
lepas tu keluar jalan2 kat GM Klang. pusing sana pusing sini tengok mainan baru Alisha. 
tengok2 tikar evamatic..tanya harga RM 18.. semua kedai harga yg sama. eh napa murah bebenor ni..last time i beli RM 25 kot..h0h0!sebab murah, so harus la rembat 1 upin ipin.
struggle usung tikar tu sambil dok carry Alisha..lalalalaa
makcik kakak2 yang tengok semua dok tegur2 larat ke nak. badan kecik tapi bawak byk..
i sengih ajooo...hahaha!

lepas tu bawak Alisha pi my mydin pulak. nak beli barang dapur dll.
time ni dah tak larat nak carry Alisha. amik troli n boh aje Alisha dalam troli.
owh sangat tak senang duduk budak ni... ada je nak dicapainya..kepala dok la ke kiri ke kanan tak reti diam T______T
time keluar dari my mydin (depan kedai) tiba2 beg plastik (ada sunquick botol besar) bobos n terus pecah berderai..huhu! i terkejut n Alisha lagilah terkejut. cepat2 peluk i.
terus i masuk semula n cakap kat cashier tu plastik bocor. budak tu mintak maaf sgt2 n cakap barang dah pecah tak leh ganti. i rasa macam geram aje sbb bukan salah i tapi sebab dah carry Alisha ngan barang2 lain lg, so i pun blah aje..

macam2 style ye anak

pastu kitaorang singgah kejap kat aeon bukit tinggi.
tu pun semata2 nak cari asparagus, pasta n origano =)
time ni i duk angkut stroller pulak..mmg tak larat nak dukung si bam2 ni =)

semalam i saje jek search website mydin coz rasa macam nak buat complain.
http://www.mydin.com.my/mydin/contact-us
i just fill up the form n letak comments: 
saya bla2 n lastly sediakan beg plastik yg tebal or paper beg. 
then i submit the form.
x lama lepas tu i dapat called from them. 3 x called. 1st time mintak maaf. 2nd time tanya which area. 3rd time inform sunquick tu boleh claim semula n jumpa en sekian2. wahhhh!!! i rasa macam sedikit surprise coz servis depa tiptop gak. cepat n pantas.
Alhamdulillah sgt2 coz dpt claim. tak kesahlah orang nak kata 10.80 pun ko berkira ke, tu pun nak mintak ke ape ke...i bukan mintak sangat pun. just bg comment yg jujur aje =)

duit kita tauuu

8 comments:

ayahmamilisa said...

good job la kechek..kita as pengguna memang ada hak :)

LisaLisut said...

thumbs up! hehe. if i were u pn i biar je kot dgn hati sebal.tp..xde la nksubmit complaint but u did a right thing! noted!
hi alisha !!!:)

PuanSyimaSyaz said...

hehe bagusnya u...
i ni jenis diam je.tak pandai sgt nak complaint2... biasa ku serah pada suami..hehehe

With Julia said...

Alishaaaaaaaaaaa....kamu sungguh adorable...duduk dlm kereta sorong ye lg tomei hehhehe geyammmmmmm tau auntie...waaa tikar evamatik RM18 murahhhh pengsan jap hehhe

Asz Miza said...

Kalau i pun hangin..rm10.80 duit okeh...boleh lepas tol ngan mkn i tau.

yUmiE AzuRa said...

peha alisha menarik perhatian.aummm
hahaha bgs2..awk lah mak handalan.ekeke

ctmah said...

ateh: hihi!langkah kanan kan =)

lisa: hi untie!Alisha di sini =) i pun saja2 je anta comments supaya depa upgrade lg plastik or paper bag tu.mmg tak budget pun boleh get back sunquick tu..hihi

syima: i pun xpandai gak dear. selalu mengomel kat hubby or kawan2 je.tp nth camne leh tercomments.kekekee

julia: tak reti dok diam la untie. lagak mcm budak besar aje =)

miza: makan ek?hihi!betol2

yumie: peha menunjukkan adik lelaki..ahahaha!handalan la sgt..awk pun handalan jugak.org banjar mmg handalan kot wak :p

Bazilah (^0^) said...

kalau bazi mesti suami kata halalkan je haha. Tp aritu pon bazi terkena dengan mak guard mydin..panjang ceritanya haha tp sakit hati + geram. Last2 sound baik punye kt die ckp "awk x reti buat keje ke" senyapppp je dia. Suami suh sabar n pikir positip tu first day die masuk keje. -__-