Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, May 27, 2013

weekend yang best

As Salam Readers,

hello...salam isnin..mesti monday blues kan =)
cuti 3 hari mcm x puas aje..haishhh
jadi cikgu cikgu jugak yg bestkan..huhu

i tak balik kampung pun coz hubby kena kerja jumaat sabtu ahad.
this weekend baru le dpt balik kampung, tu pun becoz of hubby nak p mancing laut..
as usual la..every month mesti turun sekali..dah jadi routine my family kot =)

jumaat
i pulun mengemas n lipat segala kain baju yg mcm tsunami tu..hahah!
ponat haihhh nak lipat semua2 tu..lagi2 baju alisha..kocik2 ajo haaa
dr tengahari sampai la ke malam br settle semua2 kot.kekeke
basuh baju je yang rajinnya..pantang nampak bakul penuh.cepat aje campak dalam mesin..
tp bila nak melipat, kemain berjanggut lagi..semua campak dalam bakul aja..ahahaha
gile pemalas kau ctmah :p




sambil kemas2 rumah sambil isi air dlm pool alisha..
1st time kot dia pakai swim suit n neckfloat..ibu sibuk nak try test jugak..hahah
mula2 tu bila pakaikan neckfloat bukan main lagi kerut2 kening, muncung2 bibir.
bila letak dalam air, kematu aje tak bergerak2..
bila i nyanyi2, main simbah2 air, barulah nak terkekek2 gelak..
lama2 dah ok..siap merangkak lagi dalam air..hahah!
pool tu rendah aje kot..hoho!pool cap giant aje..murah2 sudah la kan alisha =)





sabtu
gathering ngn nurul syamimi berdua aje..
tu pun semata2 nak tengok aaron aziz kat aeon bukit tinggi..hikhik
i sampai around 11.31am n mimi dah tunggu kat kid art.
ampun dear...terlambat sikit..hehehe
mimi i kurang cam, tapi rafif mmg i cam sgt muka dia.
1st time masuk kid art. selalunya just lalu n intai dr luar aje.
rm10 per entry. free for babies n mak2 pak2
rafif is sangat aktif ok =) ada je akal dia nak ke sana nak ke situ.
si alisha pulak senyap aje..enjin lambat panas. lama2 baru la keluar suara..haha


uda dan dara =)
last2 tak jumpe pun aaron aziz. depa datang petang kot around 3pm camtulah.
so mimi ajak masuk padini. ada sales for 3 days only.
baju budak2 murah2 tau..RM 9 aje..so i dapat grab 2 helai aje.gegurl semua size besar2.h0h0


anak dara 1 senyum sipu2 gituwww
owh ada 1 incident yg caca marba..i lost my packing ticket!!hahahaa!
mungkin masa keluarkan phone, ticket pun ikut kuar gak =(
pasrah aje menuju ke kaunter receptionist ckp ticket hilang.
suddently Miss tu bg ticket cakap makcik cleaner jumpe 1 ticket.
i tgk jam pukul 11 lebih, so assume i punye la tu..
fuhhhhhhhhh thanks God!!!kalau tak kena penalti rm20 kot..

lepas beli baju alisha 2 helai tau..hikhik

malam jalan2 kat ict with my family in law.
niat di hati nak masuk rumah salji, tapi depa tak allow for babies. risiko tanggung sendiri.
terus ignore ajelah..tunggu alisha besar sikit ye sayang =)


geli-geli time!!!

ahad
petang pergi kenduri akikah n potong jambul anak kawan hubby
majlis dah habis barulah kitaorang terhegeh2 sampai..lalalalala
nasib baik makanan ade lg =)


akid hazikq
balik tu singgah umah IL.
nak wat camne..umah IL mmg dekat.. tiap2 hari mesti singgah umah IL..h0h0



tu jek cerita weekend i 
tata tutu titi

9 comments:

LisaLisut said...

bestnye g ict.i rasa i g icity last ms belum kawin ms tu xde apa. bosannnnnn.bwk baby jgk yg best kot. tgu hannah dh pndai jln i nk dtg situ balik.nsb baik dlm kl je.sesuai tmpt riadah family hehe

tgk alisha kombah kainterigt hannah-__-

Shakina Farhan said...

alisha dating dgn aaron rafif! hehe..

~ NANA ~ said...

amboi alisha...syok ek dating berdua je dgn rafif? hehe

byk betol aktiviti weekend u :)

With Julia said...

Haaaaaaa best yer...Alisha pujuk mama Ctmah dating gan Qi tau...dont worry kita bawak Umi Qi sekali...kalo Qi saje sah kena lepokkk gan Umi sbb kaco anak dara mommy ctmah....jgn marahhh...comelllllllll :)

Cik Puan Mimi said...

Haha. Hampej xdo aaron azizn tp ctmah. Lepas tu ramai kot org kt aeon tu. Naseb kite dah balik. Klau x lg kuat rafif mengamok. Haha

Ros Anis Rusli said...

awat comey sgt nih????bsunguh2 swim dlm kolam cetek eh?hehehe....hobi men hanger sm sbijik airiell taw..

erna said...

seronok weekend u. kalau ada aktiviti mcm ni x cuti panjang pun xpe. tetap ada aktiviti best dgn anak hujung mgu :)

pet9 said...

i pun malasss sangat nak lipat kain..selalu kalau terlepas hari ahad tak lipat alamatnya sampai sabtu depan tu baru lipat..haha...kemain dia ada gaya swimmer ok dalam pool tu

ctmah said...

lisa: tulah kan..i tgk hannah i ingat alisha..hannah alisha..alisha hannah =)

julia: tunggu birthday party Qi la..boleh x umi ju? =)

mimi: u kire hebat la boleh handle rafif sesorang.kalau i, xtau la camne..hihi

anis: 1st time mandi dlm kolam..tu yg bersungguh kot..haha

erna: if hubby x kerja, lg seronok erna..huhu

pet9: mak zaman moden..hahaha