Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, June 18, 2013

10m 1d

As Salam Readers,

Alhamdulillah...
Alisha dah menginjak ke usia 10 bulan.
lagi 2 bulan je nak genap 1 tahun. 
ahhh...kejap je masa berlalukan =)
Alhamdulillah, perkembangan Alisha sama aja macam kanak2 lain. 
semuanya positive n baik2 aje...
hubby dah sibuk2 nak plan birthday party Alisha..macam2lah dia fikir. dia tu pandai fikir aje, tapi yang buat semuanya i... X___________x
soh i survey tu, soh i design card le, soh i decide menu la..uhukuhukuhuk

sehari sebelum nak masuk 10mos tu, Alisha demam...

melepek aje kerjanya..merangkak pun tak mau..asyik laa nak berkepit ngn breast kite ni ha.. naik lunyai kot breast kite tu..huhu!tahankan aja la if dia ketip ke ape ke..bila termarah or tertarik, mulalah melalak aje kerjanya..huhu =(

so semalam i terpaksa mengMCkan diri coz nak jaga Alisha.
EL ada 3 hari aje, semua dah habis digunakan.hoho!
AL tinggal 2 1/2 hari aje!!! punah harapan nak raya lelama =(
MC pulak tinggal 4 hari aje!!
wahhhhh!!!ni baru masuk setengah tahun..kalau sume2 tu habis masak la i..jawabnya kena amek UPL ler =( =(

masa kat klinik tu terjujur kat doctor. bab2 nak menipu mintak MC ni mmg i fail.kahkahkah
saya = doc, sebenarnya anak saya x sihat. mlm tadi saya x tidur, dok lap badan dia.
doc = so ibu nak berehat la ni
saya = aah doc, kalau boleh saya nak duduk rumah
doc = boleh tak ibu mintak 1 ubat, at least saya boleh keluarkan MC.
saya = blurr kejap sambil sengih  saya pun tak tau nak mintak ubat apa doc
doc = ibu mintak aja ubat apa2. kalau x i tak boleh keluarkan MC.
saya = vitamin boleh x doc?
doc = vitamin utk apa ya?
saya = hurmmmm tambah tenaga ada ke doc?
doc = ada. u pregnant x?
saya = tak lagi doc
doc = oklah. i bagi vitamin n ubat selsema. hari ni u rehat.
saya = tqvm doc sambil sengih lelebor

............................................................................


happy 10mos Nur Alisha Kaisara ibu.
membesar dengan sihat, bijak n ceria ye nak.
ibu sayang kamu bangat =)

order shiphop beg dah di buka..sila lah visit SINI yek =)

9 comments:

MimahAjil said...

alolo...dah sihat ke Alisha Kaisara comel?cepat2 sembuh ye...dah ada anak cuti banyak abis jaga anak...demimu anak tersayang...

Bazilah (^0^) said...

get well soon sayang.. erm bazi pon tak reti nk menipu psl mc nih. betul2 sakit baru g huhu

yUmiE AzuRa said...

kakak iman ckp ciannn cha..kakak nk pkaikn shoe pn marah kerut2 muka.hahaha
seronoknyeee lahaiii klu doc cmtu dkt dgn umh.huhu

PuanSyimaSyaz said...

i pun kalau mtk mc i terus terang je... nasib doc sini memahami.tp thn ni baru 3 hari mc... ni tgh taip terpikir nak mc..hehehehhe

eh bag tu rm15 jee???

Sicness Surfacing said...

bagusnya u berterus terang sama doctor..i mesti akan cakap sakit belakang ke sakit perut ke pening kepala ke..tapi doctor tu dah tau sebenarnya dengan lakonan i...hahaha

happy 10months alisha...2 bulan lagi je ni sebelum birthday bash :)

ctmah said...

mimah: Alhamdulillah dah sihat.aah..demi anak tercintakan =)

bazi: heheh!last year MC kite clean n clear.tu pun sebab pregnant.hihi

yumie: moh le pindah kawasan umah org..hari2 leh bergosip tepi pagar..kekeke

syima: untungnya 3 hari je MC.byk lagi MC u kan.hihi! aah syimah, beg tu rm15 aje

sicness: tq dear. i tak reti buat muka sakit la dear. before masuk klinik puaslah dok fikir dalam kereta nak bg reason ape2..kekekee

LisaLisut said...

hurmm..kesian pulak i dgr ocnversation u dgn doc tu. huhu. kalau i lain citer. anak sakit je xyah dtg keje,work from home or cuti je. huhu.bos i ok. thats why mc n EL or AL byk sbb xapply. just verbally approved by my mgr huhu

get well soon alisha..demam nk naik bulan..

MyBabyLane said...

Salam perkenalan ;)

Get well soon alisha.. Insya'allah.. nak dapat akal.. peralihan bulan.. semoga semuanya selamat k! Dont worry too much ;)

Anyway, jemputlah ke blog http://mybabylane.blogspot.com untuk baju kanak-kanak jenama Gymboree! :) Stock baru sampai dari US minggu ini.

PinKy MoMMa said...

alisha nak beralih bulan tu huhu..mesti nak pandai apa apa..sllu budak camtu la..nnt bila dia dah besar..dah ok ;)