Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, June 06, 2013

celebrate anniversary kat tempat biasa aje

As Salam Readers,

4hb june yang lepaskan anniversary kitaorang yang ke 2.
i mati kutu tak tau nak celebrate kat mana. puas tanye encik google tempat2 yang menarik ala2 romantik area shah alam..tp nan hado..balik2 area ampang..uuuuu!
bila tengok blog milaahmad, rasa mcm sweet aje..
teringin sangat pi situ, tapi jauh kot...tak kose la mak nak pergi tempat2 jauh ni ha..kalau cuti ke takpelah jugak kan =)
i ngidam sangat nak candle light dinner ngan husband n si kecik tu. nak masak, haruslah tak sempat kan. ntah bilalah angan2 mak jenin ni nak kesampaian..kekeke

i cakap kat hubby nak belanja dinner kat Johny's aje, ok ka.. hubby OK aje..kekeke
after fetch Alisha, balik rumah sat utk simpan EBM n pastu terus gerak ke aeon bukit raja..
frustrated sket coz byk shop lot under renovation.

sampai aje i terus mintak excuse kat hubby cakap nak pi toilet.
alasan aje tuu..motif sebenar nak cari hadiah tuk hubby..pusing2 area baju, seluar, kasut tetiba ternampak hubby, maka lajulah naik 1st floor..haduuiiii... 
habis semua floor i tawaf. jalan tak yah cakap ler..macam kena kejar kak limah pun ada..haha!ok kecewa n hubby pulak call tanye kenapa lama bangat sambil potpet2..
ok abaikan =(

kat johny's kitaorang order set for 2 person, mushroom fried rice, fresh oren, lime n banana split. total is RM 5+.++ tak ingat 
sementara nak tunggu makanan sampai, i mintak excuse again dgn alasan nak cari kudapan utk Alisha..eh memang iya pun nak cari kunyah2 tuk kecik tu..hihi!
masuk jusco p beli biskut famous n heinz perisa strawberi+rice+yogurt (sedap).
terjah bahagian kek, tp takde pulak kek kecik..semua kek 1kg...so kecewa lagi.hahah

masuk je johny's hubby dah buat muka again. 
kena bebel lg coz pergi tak bawak phone ;(
Alisha pulak agak cranky sikit. ntah camne tetiba aja dia naikkan kaki n tetiba je nak berdiri atas baby chair..mak aiii..terkejut den tau..huhu

tgh makan tibe2 hubby pulak ckp sakit perut nak pi tandas.
i layankan aje lah..
tak sampai 5minit hubby mai semula n semua tengok2 hubby. i dah boleh agak dah mesti dia bawak something coz tgn kat belakang..
cepat2 tunduk muka buat2 tak layan...cover malu ok...uuu
nah sayang, untuk u n bla2
ouwhhhhhh mak malu ok..org kat meja2 sebelah semua dok tengok sengih2 aja..gugugugu
takde nak surprise kan abg ke?  
i is mati kutu n sengih aja..hahah!
ala..sayang belanja makan sudah la yerk   uuuuuu mak menangis
 
yummy
kaki n kerusi pun turut makan gak okk

cak2 budak niii
ini la surprisenya..hiho
beria tanya bila masa beli bunga ni coz i tak nampak pun bayang bunga ni..
rupa2nya, hubby mintak tolong kawan belikan n cepat2 simpan dalam bonet kereta. 
pergi toilet tu alasan jek..padahal berlari amek bunga dalam bonet..hehehehehe

14 comments:

cha said...

Hehe happy anniversary u. U yg nak buat suprise alih2 suami u yg suprisedkan u. Sweet jugak eh dia :)

Aeen said...

sangat sweet....happy anniversary...:D

CikNaa said...

kite masak sndiri je.. lepas mkn tengok tv laki bini pastu tido.. hehe.

LisaLisut said...

kelakar tp sweet! hehe, effort dia tu yg penting tuu hehe

ayahmamilisa said...

selamat pengantin lama kechek and husband :)
alisha memang muka ayah ye..sama cam lisa :)

yUmiE AzuRa said...

alisha...masih muat baju tu??hihi
hamzah mmg xpernah failed wt suprise kt awk.tp awk slu failed kn??hahaha
ampunnnnn ctmah:p

~ NANA ~ said...

happy anniversary! so sweet both of u :)

Aty_Fared said...

Alololo sweet nyer...:-) hepi anniversary...:-)

Cik Puan Mimi said...

Haha. Kelakar la u. Lain kali bedal je beli ape je pon. Tp mmg susah kan pmpn nk buat surprise. Balik2 laki buat

puansazusarin said...

Swetttt sgt!!hehe..

Bazilah (^0^) said...

sweetnye huhu. happy anniversary dear :)

With Julia said...

Best yerrr sambut anniversary kt Johny....weee sure happy asben kan...alisha pun suka leh jamu mata seklai tgk mak ayah mamam hehhehe what a wonderfull family dear :) nk tiru boleh?

ctmah said...

tq kawan2

cha: bab2 surprise ni dia mmg super sweet dear..hihi

ciknaa:plan asal mmg nak masak je cik na, tp i is malas..hahah

lisa: mmg tak pernah failed bab2 surprised kan i ni..kekeke

ateh: sejuk sikit ikut muka ayah..hihi!jgn ikut baran ayah sudah le..opss!

yumie: hahah!siot je awk ni kan..diam2 sudah ler..hahaha

mimi: i dah cuba tp failed jugak..haha!caca marba je yg kuat..huhu

julia: happy n baran husband..hahahah!u kan brilliant.mesti byk idea kan dear =)

Sicness Surfacing said...

happy anniversary babe. ye ye nak surprise suami last2 suami buat surprise dulu..haha so sweet lah korang