Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, June 26, 2013

mai bos kecik

As Salam Reader

Ok..entry ketinggalan zaman lg..
sabtu lepas my company buat team building kat genting view resort.
i mintak excuse coz  i kan ada anak kecik. nursery tak jaga weekend n hubby kerja alasan je tu..padahal mmg malas nak pergi pun :o

tetiba aja kerja datang selambak n nak tak nak kena datang opis hari sabtu tu.
adeh...terpaksalah bawak anak daraku itu.. T_______T

ingatkan senang nak jaga..
rupa2nya...macam2 perangai dia buat.
kat rumah, elok sopan santun je anak daraku itu. 
buat sepah pun idak sebab kerjanya asyik merangkak ke meja tv aje.
bila bawak ke opis, mulalah tak senang kaki tangan.
semua dia nak sentuh...almaklum ler tak pernah tengok katanya 
huhuhuhu

biar jelah gambar yang menceritakan segalanya yek Alisha sayang

panaskan enjin dulu..ni dalam kawasan lagi
eh eh..dah keluar kawasan sket
keluar kawasan terus!!posing muka manja dulu kat ibu kannn
cewahhh..nak ganti kerja ibu ke sayang
kacau naaa...duduk dalam walker tu senyap2 tau
mengamuk duk dalam walker..moh la duk atas meja ibu yek

alisha cakap "ibu..jauh perjalanan luas pemandangan..banyaknyee nak mainnn"

uncle malcolm nak amik gambar..berkerut semacam jek
usha uncle malcolm jap..eh eh uncle takde laaa...
ok line clear..uncle takde..leh main panjat2

owh..kepenatan setelah puas bermain

tapi....tak sampai 15minit dah start enjin semula..
before kamu start enjin, biarlah ibu tukar baju dulu ek..
atenya bau karpet tu bacin bebenor
nak termuntaaah hokay! 

amboiii..besau naaa montot kamu tuu
tunjuk muncung cekci kat uncle malcolm!
model meja ke model monitor ke model ape nii
muka tak bersalah langsung! T______T

owh anakku...

terima kasih Ya Allah 
kerana mengurniakan aku meminjamkan aku anak yang sepandai dan secomel ini
ku harap biarlah ia kekal sehingga hujung nyawaku
amin

14 comments:

yUmiE AzuRa said...

Gerammss!!!
Klu kakak iman lg xbleh caya.mau 1 level die jelajah.haha.aunty fengsannns.

CikNaa said...

hahaha.. cair nengok dia nyengeh tu tau..

hayati hashim said...

Hahah
Acaner mama nk wat keje tuh..
Comel jek kannn

m@m@yAyA said...

alahai rdunya sm dia..
terbayang2 kemuncungan dia ngn dahi berkerut tue..

anty rdula kat alisha,xpuas kiss aritu..

mama ila said...

ehe..comel sangat!!!! gi ofis ibu yer..gerammm tengok dia...omey sangat!!

e k i n ♥ y u s r i said...

nak pinjam pipi!!

Aeen said...

geram tgk si comel nie......tolong ibu buat keje sekali ek..heheh

With Julia said...

Umi Qi windu alishaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....mcm mana nih mommy ctmah???? Haishhhh nk jupe gak dia...nk tgk ari2 muka muncung mahal tuh.....x tahannnn dh windu kt budak tecik tuh makin bijak diaaaaaaa :)

p/s jgn marah umi Qi...cm nih lah kalo hado anak bujang jek...hahahah heroin nanti nk mcm alisha sebijikkk ikut muncung tuh pun jadi lah hahaha nk kenan hahahha

Mimy Hamid said...

budak opis akak duk sibuk sebut bawa la Fayel..hmmmmmmmmm rasa nya aku yang pitam Fayel ada ni....tak jadi keje

Aty_Fared said...

teringat Alisha yang matenye cantik dan suker sangat buat muke..hahaha... tetibe rindu..:)

e.t.t.y said...

hahahah comel. siap bawak walker tuuu

mrs kayrul said...

hehehe...macam tue la bebudak klu datang opis maknya...klu anak saya dah macam opis diorang plak...yang pening kepala tue siap dok borak2 ngan bos lagi...kita plak yg naik segan

Jiha said...

comelnya alishaaaa.....

nhmk said...

comel la awk nie alisha..
be a gud daughter oke..

muah2