Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, July 19, 2013

11m 2d

As Salam Readers,

Hari ni nak update perkembangan anak.
Alisha dah masuk 11 bulan 2 hari.
Alhamdulillah..dah besar anak ibu ni kan.
another 1 bulan lagi nak menginjak ke 12 bulan / 1 tahun...
kalau ikut kalendar islam, 28 Ramadhan ni Alisha genap setahun =)
arghhhh sekejap je masa berlalu...
kamu dah besar sayang =)

Alisha pandai berdiri seawal 10 bulan.
selang 2 minggu aje dah pandai nak bertatih pulak.
asyik la dok melekat kat wall rumah aje.
if merangkak mesti tuju ke dinding.
pastu terkedek2 berdiri n menyusur dinding tu..eh menyusur ke meniti ek?hentam sajalah..haha 
kalau panjat sofa tu dah master sesangat. cuma nak turun aje belum master lagi. mesti nak junamkan kepala dulu.. kang benjol kepala kau nak..huhu!
dah ajar cara nak turun macamana, tapi still tak pass lagi..kekeke

la ni sibuk asyik nak menapak aja.
pantang letak bawah, mesti laju je berdiri n melangkah berlangkah2. 
melangkah macam robot pulak tu. dengan tangan2 sekali ternaik ke depan. 
atenya nak imbang ngan badan kata Alisha..hehe
so sweet sayang. suka tengok kamu berjalan kuek kuek macam itik..lalala

kalau nak duduk pun comel aje ibu tengok.
pelan2 hentakkan montot ia kat lantai..
atenya takut montot terhentak ye nak.
kadang2 tu ibu tengok menggigil2 kaki time nak duduk tu..heheh
if tengah berdiri n tetiba montot terhempas kat lantai, automatik buat mulut muncung tu haaa..haha!sakit letuwww
so sweet sayang =)

tang bercakap pulak memang mcm2 le bunyi yang keluar.
Alisha panggil i mama..mamak pun ada.ibu nampak cam mamak ke nak..haha!
bila dia panggil mama, i cepat2 betulkan ni ibu la..ibu..i..b..u..ibu
pastu mesti dia sebut mama mamak 
haha!damn cute ok =)

Alisha dah tau mana nenek dia, mana atuk dia, mana makcik pakcik dia.
Setiap petang atuk mesti tunjuk bunga kat dia. so Alisha dah tau mana bunga.
bila tanya, Alisha mana bunga, laju je tangan tunjuk ke pokok bunga.hehe

Nenek pulak suka ajak Alisha bubum (baring) sama2.
kalau tengah main tu, bila nenek panggil Alisha meh bubum kat nenek, laju je dia datang n bubum sebelah nenek dia. tapi kejap jelah. dalam 30 saat camtu aje.pastu continue main semula..hehe

Alisha memang suka tata orang.kenal tak kenal tu belakang kira.
nampak aja orang mesti nak tata tata tata =)

kalau kita pakai tudung, laju je pegang kaki.
if org lain pegang dia, mulalah terjerit2 mintak tolong, takut kita tinggalkan dia..hehe
bijak betul. bila dapat naik kereta, sengih selebar2nya sambil tangan duk tata orang.
pastu berdesup aja nak pegang stereng, nak tekan viper, air, lampu segala bagai.
bila kita tak bagi, mula ah buat mulut muncung tu..haishhhh

Alisha dah pandai merajuk taw..
auwww.tu yang tak tahan tu..
merajuk ngn ayah lagi. pastu ayah jugak yang pujuk.. pujukan ibu tak di layan..haha

Alisha dah minum FM masa 10bulan lebih hari tu..huhu
susu i drop after ganti puasa.
so sad so sad so sad =(
dah macam2 i try, ESP bagai tapi semua tak jalan..
mungkin rezeki Alisha sampai di sini aje kot..
tapi i still tak mengalah..i pump as usual even amount susu tu sikit.
now, everyday i dapat around 8oz saja..huuuu
syukur, masih ada rezeki Alisha lg even sikit =)

rasanya perkembangan yang lain tu sama je ngan baby2 yang seumur n seangkatan dengan Alisha. tapi tu semua tak kisahkan.cepat atau lambat tu semua Allah yang tentukan. 
yang penting, kita kena bersyukur dengan rezeki n nikmat yang telah Allah berikan kepada kita =)


gigi 6 batang!
imbang badan imbang badan
baby guide uolsss



daaaa......happy weekend uolss =)


13 comments:

Aeen said...

comel la alisha nie..gerammmmm......:)

Mimy Hamid said...

alisya dah nak jalan yeay...so comel la dia ni

erin said...

hehe comel teramat

Asz Miza said...

Alisha..comel sangat kenapa ni..hehehe..terbayang muncung alisha yg comel tu.

yUmiE AzuRa said...

ok le tu tata tata je..kakak iman??haii terus kt spe2 tah.kekdg org tu buat xtau pn die tetap haii jgk.hahaha

Bazilah (^0^) said...

tomeyyy. gewam tgk. nnti kalau ade dtg n9 btau tau ct hihi. leh temukan alisha ngan maryam hihih. maryam pon dh leh diri skrg..skjp je dh bsr anak2 :(

e.t.t.y said...

terbalik. umar tak panggil mama, tp kalau dia menangis, abuuuuuuuuu....jenuh ajar dahhh

~ NANA ~ said...

Dh besar! Lps ni ibu dh blh plan birthday party..hihi
Tang tgk org pakai tudung tu sebijik ayish..tkot sgt kalau kita tinggalkn dia..haha

Aty_Fared said...

dah besar...kaki pon dah dapat..tak lame lagi dah nak berlari..yaaeyy...gigih lah awak mengejar pas ni..heheh...comel arAlisha nih...:)

LisaLisut said...

hannah slmbe je hempas bontot dia bila nk duduk drpd bdiri. ish.kdg2 i ckp xsakit ke hannah. tp tgk dia ok je. risau jgk i.hurm.

byk gigi alisha ha hehe..

dlu mak i ajar i ckp ibu. tp sbb jiran sblh india,sll ckp "lisa mana mama?" drpd i panggil ibu truss jd mama smpi skrg.haha

nh said...

comel giler la alisha nie..mcm2 peel dah skang kan..lps nie dah dpt kaki ajak ibu awk berlari tau...

:)

ctmah said...

miza:nnt kite jumpa lg ek..rindu kat ammar jugak

yumie:iman ikut alisha kot ni..eh eh..haha

bazi: Insya Allah bazi..nnt ada masa kita jumpe ek.satukan Alisha n Maryam =)

etty: abu abu abuu..hehe!tomey ah umar ni!

nana: mmg tgh plan ni dear..kita wat ari sabtu.leh r nana datang..hehe

aty: gigihlah nak berkejaran sana sini.baru jalan sikit ni pun dah rasa mcm x larat nak kejar, lagikan laju cam qaleef yek..hihi

lisa: tulah..kadang2 kita pun risau gak.sedangkan kita terduduk pun sakit, lagikan budak2 ni..tp depa pakai pampers.tu pasal r tak sakit kot..hehe!
finally u ikut jiran india tu yek..nasib baik bukan amak kan..kekeke

Umi Qi said...

Suka tgk alisha mkn bersungguhhhhhhh...esk besar ramai kejar alisha lawa