Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, July 30, 2013

21 Ramadhan 1434H

As Salam Readers,

Sedar tak sedar dah 21 Ramadhan kan...
puasa kali ni rasa tersangatlah sekejap. pejam celik pejam celik dah nak hujung Ramadhan.
bila sebut bulan Ramadhan je, terus teringat kat Alisha. Alisha lahir on 28 Ramadhan, cepat 5 hari =) 

hari tu sambut Nuzul Quran kat rumah mak.
makcik2 ni masak nasi dagang, kari ikan tongkol, acar n kuih koci.
act nasi dagang tu requested from abah coz mak memang pandai masak nasi dagang.hehe!
mak pun belajar dari akak sulung. my BIL orang ganu, so wajiblah kakak ipar ku tahu serba serbi makanan ganu.hehe! teringat time kecik2 dulu suka gentel cek mek molek ngan abg ipar

dalam pukul 3.00pm camtu kawan2 mak dah sampai.
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. betul2 je habis bacaan n ucapan, hujan pun turun selebat2nya..hujan rahmat tu..Alhamdulillah =)

si kecik ni pulak bukan kemain lagi panjang kaki, panjang akal. ada je style dia tunjuk kat mokcik2 ni haa..mokcik2 nak fokus baca pun susah. ada tu siap acah ngan handphone lg semata2 nak pancing Alisha p kat depa..hehe!so suwit la anak.
ibu happy sangat2 bila tengok kamu happy =)

setting enjin moto kat nenek dulu
ok..mari kita bertawaf yay!!!
daaaaa

6 comments:

fifi said...

Tomey2..dah tak reti duduk diam ye anak dara ni?hehe

Chekgu Azrine said...

Besar dah ek..homei!

ayahmamilisa said...

dah boleh jalan ke alisha?

~ NANA ~ said...

nasi dagang kuah ikan tongkol memang sgt sedap! i duk kat ganu ni pon tak puas makan...hehe

alisha dah dapat kaki ek??

CikNaa said...

lahir bulan puasa yer alisha..

ctmah said...

fifi: aah fi..asyik ke sana ke mari jek.asyik nak keluar jek.hehe

chekgu: Alhamdulillah..iye dah makin besar =)

didi: aah..baru belajar jalan ateh..hihi

nana: setiap kali raya haji, menu wajib mmg nasi dagang..hihi!aah nana, suker sgt dah dapat kaki tu

CikNaa: aah ciknaa. iye lahir sama ngn shahadah kina =)