Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, August 19, 2013

Alisha 1st birthday party

As Salam Readers,

Alhamdulillah =)
dapat jugak buat birthday party Alisha on 17th Aug 13 haritu
ikut tarikh tu, Alisha dah genap setahun (masihi)

Thanks pada yang sudi datang yang bagi hadiah n bagi angpow raya kat Alisha
Saya mintak maaf banyak2 yek kalau tak sempat nak beramah mesra / kurang bertegur / makanan kurang memuaskan dll.
rasa macam tak cukup tanah je ke sana ke mari..haha
geng gojes!korang memang gojes OK!rasa sayang sgt2 kat korang2 semua =)

Thanks sgt2 pd mak n kakak2ku yg bertungkus lumus menyiapkan menu haritu.
simple menu ketupat segera, ayam masak merah, sambal kacang, kuah lodeh n bubur kacang. dari jumaat malam lagi kami dok sibuk kupas kopek bahan2 kecik.kesian kat mak, sampai sakit2 kaki katanya...h0h0! ampun ye mak =)
bihun pulak mak mertua yg goreng T______T

thanks kat anak buah saya, fatin coz sudi jd photographer tuk hari tu..tq tq tau..nnt u kawin, i tlg deko2 ek :p
 
Actually mmg plan buat party birthday jek
tengok2 ramai yg datang pakai baju raya kan..so terus jela birthday party ala2 open house sekali..h0h0!

sumpah rasa penat gila babas..
ada pahit ada manis..tu semua biar ku simpan dalam hati jelah kan..
memang flat gile la kami laki bini. after majlis tu asyikla berkemas itu ini sampai kol 2.30am. ahad pagi bangun2 je terus sambung kemas itu ini lagi. 
tu baru rumah akak n in law.. rumah sewa tak kemas lg..seriously macam tongkang pecah ok..kalau jiran nak datang beraya, boleh pitam kot..haha!

kitaorang pasang khemah sebab mertuaku ada bisnes sewa khemah.
so gunakan jelah kesempatan yg ada..benda free katakan..lalalaa
cumanya, time nak pasang n bukak khemah tu jelah yg parah sket.
separuh nyawaku terbang kot..haha!

byk je yg saya plan nak buat tapi semuanya kelaut..huh!
photo booth kelaut, cup cakes kelaut, fountain chocolate kelaut, guest frame n candy buffet pun dah sipi kelaut.huhuhu
semuanya makan dalam taw! =(

next year, kena lebih proper n hati kena kuat!!!haha
pedulik cakap2 sinis depa tu...bluek!

malas nak membebel dah..jom je layan pics ni =)

birthday cake yg menjadi rebutan kanak2!sedap!licin habis. iols google n tempah kat SINI ajo. 2kg rm80

always menyengih tayang gigi yg 6 batang tu

us =)

duit raya duit hadiah dapat RM746..so surprise OK!

Hadiah Alisha..see muka iye

sengih sengih sengih
gojes for ever!
to anak ibu Nur Alisha Kaisara,
happy 1st birthday sayang ibu.
semoga panjang umur, murah rezeki n jadi anak yg solehah ye sayang.
ibu sayang awak sangat2 tau.
hari2 ibu tak jemu pandang cium gomol awak.
nanti ibu belikan hadiah ek..tak sempat nak cari lagi..lalalalala


 

22 comments:

Mimy Hamid said...

tak dapat tengok alisha potong kek...wowwwwwww rezeki alisha...RM700++ banyak tuuuuuuuuu.....dpt hadiah lagi..rezeki berganda

aThidEaN said...

wah bestnya ct
eh eh jap lupa wish alisha ..happy birthday syg.
aunty xjoin pon .hukhuk nnt2 la ye jumpa iallah

cantik kek tu. dah la murah je harga dia..

hadiah pun manyak gila tu..bestnya

e.t.t.y said...

tak dapat datang..sobs.sss

Aeen said...

wah..happy alisha dapat banyak duit raya n dapat banyak hadiah...simpan baik2 au...eniwey happy birthday to you Alisha...:D

ayahmamilisa said...

wah cepatnye kechek update..mekasih kechek for the lovely meal and warmest greet :) happy 1st birthday alisha..aunty dd pon tak sempat tengok dia potong kek..hehe :)
sian kechek penat..rest banyak2 ye pasni..

yUmiE AzuRa said...

wawawa rezeki kamu alisha..happy birthday again..
ade benda yg sye terkilan xsempat mkn time tu.kelupaan tahu!!sobss

nh said...

comeynya Alisha tayang gigi..xsempat nk rase kek tue nmpk mcm sedap aje..hehe

:)

YaNg AyEsHa said...

rindu alisha..sory syg, aunty x dpat dtg..nti aunty bagi angpau ye kalau sempat..hehe

Sarah Veelara said...

Huwaaa.x sempat dtg.ingtkn sempat.tp sbb jem ms i ontheway ke tmpat len,da jd drag.xsempat dtg

Shakina Farhan said...

sama birthday sama 6 batang gigi..hehehe..

Cik Puan Rara said...

Wow 700.banyak tu.happy birthday syg.bestnya dye.omei je senyum cm tu.

LisaLisut said...

Murah rezeki alisha. Sorry ya xdpt dtg jgk. Nsb baik nx day dpt jgk jmpe alisha n u. Huhu. Trima la hadiah xseberapa dr aunt. Semoga rajin msk tlg mama nt. hehe. Xpe ctmah u hv many more years to go for her nx bday hehe.. Jgn sedih2. Ok la tu kan celebrate :) i pn xde semua tu haha

fifi said...

happy birthday alisha.auntie jauhlah..tak dapat nak pegi.be a good girl tau..

Umi Qi said...

Huwaaaaaaaaaa meraung umi Qi x dpt pi sambut besday alisha omey tuh...nih gara2 kete walid rosak kt bengkel mintak uit raya...nanti umi Qi wish byk2 ye....maaf kan umi...maaf kan umi...maafkannnlahhhhhhhhh umiiiii alisha hukhukhuk Qi majuk seharian xdpt pi besday alishaaaaa :(

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa....
rezeki alisha byk!

Asz Miza said...

Waaa..banyaknye duit raya Alisha! hehehe..thanks ctmah sebab jaga AK kejap bagi mama dia makan..mekasey! Sorry datang lambat sgt..da nk maghrib pun..tak sempat jumpa geng gojes yg lain.

~ NANA ~ said...

thanks for having us! sorry ayish tumpahkan marshmallow :(

murah rezeki alisha....hehe

mrs kayrul said...

murahnya rezeki alisha...suka tengok muka dia sengih macam tue..excited nak potong kek ye

pet9 said...

happy birthday alisha! suka tengok alisha ni muka dia sengih memang ikhlas happy. seronok gambar anak happy macam ni.

Wawa said...

Epy bday alisha! Awak shomellll sgt! Sengihhhh je...geram!

ctmah said...

tq untie2 semua =)
yumie lupa mamam bubur kacang ke?lalalaa

yUmiE AzuRa said...

saye lupa mam yg durian tu..bubur kacang le eh yg ade durian??hihi