Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, October 31, 2013

Give Away: Shawl 1st with Umi Qi

As Salam Readers,

Alhamdulillah..seperti yang dijanjikan =)
gigih ni menaip semata2 nak join GA dari umi qi.. umi qi, hang terharu dok??kekeke

syarat-syarat yang umi qi bagi memang senang sesangat. moh tengok ni:
1) Follow blog Umi Qi - DONE
2) Sila click ikuti teknik Hijab 1st: Tutorial Shawl by Umi Qi - DONE
3) Ambil (1 gambar anda sahaja) selepas memakai shawl melalui teknik Umi Qi tunjukkan - DONE
4) Buat entry di blog anda beserta dengan gambar seperti dibawah - DONE
5) Copy link entry anda dan paste di ruangan komen blog Umi Qi - DONE
6) Tarikh tutup sehingga 8 November 2013

 Saya suka berhijab shawl gaya Umi Qi kerana:
  • CEPAT!!! first time try masa nak pi wedding kat bangi. time tu dah lambat n hubby dok kalut bebel-bebel tanya dah siap ke belum. I nak pakai tudung pun jadi stress. h0h0! ting!!! tetiba teringat tutorial Ju. terus zass silang pangkah, amek peniti n pin kiri kanan. tersenyum depan cermin kejap..hihi 
  • SUKA SHAWL!!! tudung saya memang banyak pattern shawl. if pakai shawl, mesti akan berbelit2 di seluruh kepala yang comel ni. eh..bila nana open for free shawl, laju je I angkat tangan nak nak nak..so dapat 3 helai..see! I memang suka bershawl walaupun penat terbelit2..h0h0
  • JIMAT!!! dulu, setiap kali nak pakai shawl belit-belit, wajib ada 4 brooch n 1 peniti. 1 bawah dagu, 1 belakang, 1 kiri n 1 kanan. peniti semat tepi pipi. NOW, dengan cara umi qi ni, sonang ajo..2 brooch pun dah cukup tau. i ni careless sikit bab-bab brooch ni..setiap kali pakai shawl, ade je brooch yang hilang. haha! 
  • TAK BERLUBANG!!! kebanyakkan shawl i, berlubang tang dagu tu. kalau shawl jenis nipis n jarang tu, confirm berlubang besar k. dengan cara umi qi ni, boleh ler menyelamatkan shawl i. takde lubang-lubang besar dah k. umi qi, kalau i menang GA ni, confirm i jaga shawl tu cecantik (bodek) haha!
  • NEW STAIL!!! of coz la saya akan cuba gaya yang baru. lagi senang lagi la saya suka tiru =)

ok habis sudah... 
btw, tima kasih banyak-banyak ye umi qi sebab sudi share tutorial yang memang memberi kesan pada i. last minit pakai shawl pun takpe.. eh, kalau tak sempat pakai kat rumah, pakai dalam kereta pun boleh jugak..senang aje kot.. cer try cer try (i dah try) =)

umi qi!!! hopefully i menang salah satu hadiah u ni! senang nak mengkedok secara exclusive!!!kahkahkah
Hadiah Give Away :
Hadiah Pertama: 1 Exclusive Shawl + 1 Exclusive Brooch 
Hadiah Kedua: 1 Exclusive Shawl
Hadiah Ketiga: 1 Exclusive Brooch 
7 hadiah saguhati

9 comments:

SweetLikeWhat said...

gud luck sygku tmah..

Cik Puan Rara said...

omei~ gud luck! hehehe.

mrs kayrul said...

bestnya tengok korang pakai shawl cantik jer...klu aku pakai ntah macam mana la rupanya...huhuhu

PinKy MoMMa said...

amboiii bling bling gituuu...fenomena gojes smua pakai shawl..hikhikhik
all da best tmah..

Umi Qi said...

Tu diaaaaa...tudiaaaaaaaaa lawooo ye ctmah oiiii...daku berpinar bijik mata nak pilih sapa pemenang nih...entry dah ler buat montot umi Qi kembang setaman...dan koyak rabak nih....sapa suh puji...org suh gi tau pengalaman ctmah cukuplah...kan best kan x koyak dah shawl lepas nih.......terharu baca...mekasihhh...

Tunggu pemenangnya selepas 8 November ye....weeeeeeee :)

Mimy Hamid said...

timah ko mmg lawa la dik....bertudung tetap laku mengkedok..ehhhhhhhhh

DYatie said...

Wahhhhhhh. Kite tak reti bershawl. Xd shawl dh. Hihihi.

YaNg AyEsHa said...

gud luck akak..kite suka pakai shawl jugak, tapi skrg rase mcam malas sbb kdang2 kena gosok..hehe

::puan ungu:: said...

gud luck tmah...