Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, November 18, 2013

Alisha dan Adik

As Salam Readers,

owh terkial-kial tak tau nak tulis ape..huhu
takde idea, tak tau nak olah ayat dan sewaktu dengannya T______T
ampun la yek...

Alhamdulillah, semalam Alisha dah genap 15months / 1tahun 3bulan...
Alhamdulillah, dah besar anak ibu ni.

Alisha makin bijak n pandai meniru gaya orang.
Membebel nom 1. ada je benda dia nak cakap. tapi dalam bahasa dia la yerk. 1 pun tak faham kecuali nak and nanak..hihi
nak sambil angguk kepala. nanak sambil geleng2 kepala..bunyi mcm sweet kan..mmg sweet pun sbb dia masih kecikkan. tp kalo org tua yg buat, tu namanya buang tabiat kot..haha

Alisha dah pandai protes n marah orang. kalau orang jerit kat dia, confirm dia jerit semula.huhu! belajar kat nursery kot. entahlah
pastu dah pandai lokek and berebut barang. kalo kita baring kat bantal dia, laju je menjerit sambil tarik bantal...grrrr geram je tau...
telefon tak yah cakap la..ibu nak berwassap ngan geng kedok pun susah tau..kena main adegan rampas2 dulu. haha! 

Alisha kurang makan, tapi kuat susu. susu anmum 600gm xsampai seminggu kot! sekali bancuh 7 or 8oz. kadang tu tak cukup n topup 3oz pun habis ko...adoiii! kopak kocek ibu ayah nak!hihi. sebulan wajib 1200gm x 4 kotak. langkah 3 600gm(2x) = RM63.00 sekotak (selalu beli kat 99 speedmart). so 4 kotak lebih kurang RM252. fuhhhhh

Alisha macam tau2 je ada adik dalam perut ibu ni.. dia punya manja, fuhhhhhhhh tahap menguji iman la. kalau nampak ibu dia ni, asyiklah nak berdukung jek. sikit2 hulur tangan mintak di dukung.. pastu kalau kita baring, port dia memang ats perut i..haha! macam tahu je. macam tahu je =)

Yg paling sayu n sadis tu air susu memang dah xde even setitik pun. sedih sgt2 bila fikirkan susu. tapi Alisha macam faham2. i tak pernah ajar Alisha wean off. tapi dia macam tahu sendiri. kadang2 tu ada jugak dia mintak sambil tunjuk2 tetek. kadang2 tu dia isap jugak even xde susu. hisap sampai lena. mungkin dia rindu kot. sedih sgt bila tgk dia hisap kosong sampai tertidur.huhu! takpelah nak, ibu akan pastikan lepas adik lahir nanti susu ibu melimpah ruah untuk adik n alisha pun boleh tumpang sekali. kita doa sama2 ye nak..amin  

now nak cite pasal adik pulak. 
Alhamdulillah kandungan dah masuk 14minggu.
pengalaman masa mengandungkan Alishan and adik ni beza sangat2..totally different. nantilah i cite ek. dah hari ke hari nak post, tapi asyiklah hold aje..huhu
risau sebab aritu scan, fibroid dah makin besar. lebih besar dari baby..huhu
harap2 adik baby baik2 je kat dalam tu yek.

esok ibu nak bawak Alisha checkup 15mos n ibu pun ada checkup sekali. 2nd time buat buku pink! macam dah lambat je. macam dah lambat je. agak2 nurse KK marah x?haha!!!


nampak x adik baby? nampak bulatan bawah adik baby. tu la fibroid i..besar kan..hopefully fibroid tu hilang dgn sendirinya.. amin

Alisha 15months. ibu bawak mamam indulgence cake! =)

19 comments:

PinKy MoMMa said...

insyaAllah akk doakn fibroid tu hlg ctmah..ibu baik2 jer ok..stay comel all da time hehehe

YaNg AyEsHa said...

Alisha Kaisara!!!yayang aunty ni nampak dah matang la..betul2 aura nak jadi kakak...rindunye kat awak

Mommy_Cha said...

alahai menantu micha.
sayang alicha.
meh duduk dengan mak mentuo meh.
kita beramas mesra.
muahahahaha!

MimahAjil said...

InsyaAllah...fibroid tu lama2 hilang.sabar ye Ctmah...kalau Alisha manja takpe ppuan..kalau ankku yg manja sbb tau ade adik?adoyai...suke sondol kepala kat perut kalau dia nk buat onar merajuk...huhu

Umi Qi said...

Windu sgt2 gan alisha...windu lebih pada mama alisha...sungguh masa jumpa ctmah ramping lg...tggu beberapa bulan akan dtg...nanti muncul adik alisha yg comel tuh heheheh :) tahniah dear

Misz Pinkie Winkie said...

insyaallah ilang..alolo pandai dah alisha yerk..gerammm

Mimy Hamid said...

menantu micha ni geramm...hehehe...geram ngan alisha tomei...cute gile kot..rasa nak gigit tangan...tmah take care tau...huhujgn stres

Chekgu Azrine said...

Comelnya alisha!!
Semoga sis kuat ye spnjg ngandung ni..
Doakan sis sihat dan semua urusan dipermudahkan

Shasha Azmar said...

chaiyok!!chaiyok!! ctmah..insyaAllah fibroid tu tak ganggu baby ye.. ;-)

SyimaSyaz said...

alisha ni mengeramkanlah... comel sgt!

i dulu 16weeks baru bukak buku pink.punyalah tak semangat, sbb dah check up kat private.pastu i tak gi dah kk... selamat jalan buku pink..hehehe

CikNaa said...

nanti alisha kongsi nenen dgn adik yer.. tmah ada fibroid? fuhh..

Cik Puan Rara said...

alisha comels sgt! adoiii geramnya~ adik baby pon nt mst comels gak! xsbr!

Love Razila said...

Lololo...chomelnyer dia, geram tgk senyuman dia, saya doakan moga u sihat sepanjang pregnant ni and selamat melahirkan also fibrot tu hilang or mengecil...insyaallah...hope so dia x mengganggu perkembangan baby baru. Amin!!

LisaLisut said...

oh..take care mommy.. hope everything gonna be fine..
hmm bdk duk nursery mmg time2 cmni pandai rampas barang eh? lebih kurg hannah im so worried uhuh...

hi alisha.

mrs kayrul said...

kayrul dulu bersalinkan hadif, fibroid tue ikut keluar sekali tapi tergantung jer...ingatkan apa la benda tergantung jer..so doktor boleh cakap, klu kencing benda tue keluar masukkan balik...doktor ingatkan bukan fibroid...sebabkan tak selesa, lepas 5 hari bersalin g semula hospital...doktor buat pembedahan kecil so fibroid tue dah selamat kluar

~ NANA ~ said...

alisha si comel yg makin bijak! saya baru nak test suara la ibu, sbb tu saya suka menjerit...hihi

ctmah said...

pinky momma: thanks kak. semoga doa kita Dia dengar =)

yang ayesha: big big girl sudah. bila kita nak dating lg aunty?hehe

mommy_cha: tgk2 mak mertua pengsan nak melayan menantu yg suke menjerit ni..haha!

mimahajil: sondol kat perut dear..oh no!haha

umi qi: org pun rindu umi qi jugak! tunggu lg 3 4 bulan ek..confirm naik mencanak2..haha

misz pinkie: thanks dear

mimy hamid: thanks kak. Insya Allah cuba tak stress =)

Chekgu Azrine: thanks dear. Insya Allah

Shasha: thanks yang!ko doakan aku tau!

syima: i kena marah ngn doctor ok!hahaha!

ciknaa: harap2la susu kite melimpah ruah ciknaa. aah. ada fibroid uuuu

cik puan rara: princess pun comel gak ra!

love razila: dear. thanks byk2 =)

lisa: hi aunt lisa! worried kan dear. takut kang xpasal2 je dia kena puk ngn budak lain.huhu

kayrul: omg omg! ngerinyaaa!mintak dijauhkanlah yang

nana: nana xdgr lg dia menjerit. kat YES tu, suara dia aje kot..hahaa






Bazilah (^0^) said...

comey je alisha. take care ye dear :)

n0ruL said...

omey je alisha nie tau..cikda eh2 cikda lg ke eh..hikhik...mish alisha tau..

awk byk2 sabar2 tau..sya dulu pun mcm tue jge..checkuo kat KK pastu checkup lg kat hospital utk further details..setiap kali pon mcm tue tp alhamdulillah sampai masa syakir kuar fibroid pun xde dah...

:)