Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, December 20, 2013

Alisha dan Kereta Murah Area Jalan Raja Laut

As Salam Readers,

Happy friday uolss..
Esok dah sabtu..yippi!
i miss my daugther so much! tak sabar nak gomol for 48 hours!haha

Alisha dah ada mainan baru tau.
rasa seronok and puas sangat2 sebab dapat beli kereta ni utk Alisha.
ye aku tau benda  ni bukan penting sangat tapi bagi aku ia lebih kepada kepuasan.
tapi jangan ingat aku beli tau. ni hadiah dari pak busu Alisha!
hiphip horay! thanks pak ucu! semoga rezeki pak ucu melimpah ruah lagi lepas ni.. Amin

kereta motor ni kan dah banyak bersepah kat shopping2 complex.
setiap kali nampak, mesti ayah Alisha ajak ke situ.
so pendek kata, Alisha memang dah biasa and suka naik kereta2 camni.
tu yang terasa nak cari 1 untuk Alisha tu =)

hari tu anis pernah share pasal kereta airiell kan.
so aku pun godek2 cari lokasi kedai tu and terus inform hubby. hubby mmg ON jek. 

serious banyak gile kedai yang jual permainan kereta dll ni. 
korang kena rajin masuk n survey satu-satu kedai.
harga yang depa offer ada yang masuk akal ada yang tak masuk akal.
 
1st time kitaorg survey before puasa. masa ni just survey ajo tengok ada yang berkenan ke tidak. harga yang kedai time toybar offer tu memang murah compared dengan kedai lain. beza banyak jugak OK! so rajin2lah jalan survey 1-1 kedai tau =)

cer tengok mimik muka Alisha. nampak tak dia teruja?hihi

1st time survey je aku dah suka and teruja dengan kereta ni. sebab aku penggemar hijau!haha! time toybar offer RM270. kedai lain ada yang RM300, RM310 and paling mahal RM330. so korang pun boleh nampakkan perbezaan harga kereta setiap kedai..huhu!
jadinya kami pendamkan aje niat tu sebab duit takde lagi time tu. T_______T

kebetulan baru-baru ni pak ucu bagi duit suruh beli mainan Alisha. jadi aku dengan senang hati aka tak malu tunjuk gambar ni kat dia. dia pun kata OK jek..wah! makin berbunga-bungalah hati aku ni kan..haha!

bila pak ucu bagi duit, keesokkannya terus kitaorang terjah kedai ni lagi sekali. masih harga yang sama. xnak fikir panjang dah, xnak tengok kereta lain dah, terus je rembat kereta ni 1! lampu and music pun comel. nak cucuk ngan hp pun boleh..
Alhamdulillah =)



test drive dulu! tengok muka sengih dia tuuu
peace from Alisha!
kemahen ber pusing lagi dalam kereta tu!

so, pada sesiapa nak beli kereta mainan tuk anak2 tu boleh la terjah kedai ni yek. murah tau =)

lokasi: area jalan raja laut
nama kedai pilihan kami: time toybar (betul2 tepi cornet lot)






15 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

thanks mama alisha..lepas nie bolehlah terjah nak beli tuk arai jugak..hihi

-DoUbLe Z- said...

wahhh..dah ada keta tuu...best2..ni yg teringin gak ni..eh? mama yg teringin ke kaisara yg teringin..hehe ;p

-DoUbLe Z- said...
This comment has been removed by the author.
mrs kayrul said...

Bergaya alisha bawa kereta....kita dulu beli mainan utk haikal pub kdai tue juga

puan.mila said...

lawo wesss..laki mila pun nak beli kt zara, utk besday dia 7/1 ni..xlama dh tu..kt sini mahal wee ty ritu 400 lebih.. @_@

Mimy Hamid said...

nak beli sgt...ku cari org sponsor heheheh

Ros Anis Rusli said...

toybar mmg murah dr suma kedai yg aku servey!

~Lieza~ said...

Wahh..alisha dh ada kete la... bole la bwk aunty ngn sofiyya jln2...hehe..

LisaLisut said...

Bestnye alishaaaa dpt keretaaaa. Nk tumpanggg boleh? Tanya hannah. Hehe

n0ruL said...

muka hepi benor alisha tue ha
berbaloi la beli kan wak..

:)

Hafizah said...

Wah..cantiknyr kete alisha.. sport rim pun menawan..ade rezeki nk jln2 situ jgkla

Asz Miza said...

Weewitt Alisha..Ammar nak tumpang boleh..heehe..kan best kalau Ammar boleh naik kete main2..hehehe

Chekgu Azrine said...

Ok.nti blh terjah.abh dia sure gedik klu jmpa kete ni nk beli je mnjg utk boboi dia.ku yg tahan xbg beli.klu ada yg murah cenggini blh kot usha2 pk ek

mama ila said...

fuyooo..cantik kereta..aunty pinjam boleh??..hihi

Cik Puan Rara said...

ooooo tau tau kedai tu.nt nk g cr kat princess lak.tunggu bijak sket.hehehe.nt senang nk g taska.xyah ibuu hntar.hahahaha