Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, December 03, 2013

checkup hari kedua dan ketiga

As Salam Readers,

hari ni nak sambung cerita checkup 2 minggu lepas..haha!
banyak na entry tertangguh OK!

appointment ngan doc pukul 8.00am. so memang aku gamble sampai klinik kol 8.15 camtu. pastu masa nak amek no giliran aku explained siap2 kat nurse pasal semalam bla2. nurse tetap soh amek no and tunggu macam biasa. 

pukul 9.00 camtu aku dah panas bontot n mulut dah. terus aku gi jumpe nurse and explained lagi lagi SEKALI. dia tengok buku and terus cakap eh sorry sorry. saya tak perasan sangat lagi....LOL! nasib baiklah aku ni jenis malas nak membebel. terus la dia bagi kat kawan dia n kawan dia terus masuk bilik doc. 

kurang 10 minit camtu nom aku pun naik. bila jumpe doctor, macam2 pulak soalan di tanya. memang aku ingat kot sampai hari ni..haha!

doc = u beranak aug 2013 2012. now u pregnant again ? (sambil besarkan mata n senyum kat aku)
aku = ye doctor (sambil sengih lebau)
doc = kenapa u tak planning? i nak marah ni (sambil cubit bahu aku)
aku = hehehe (aku gelak jek)
doc = u x makan pil perancang ke?
aku = saya makan utk 6 bulan yg pertama je doc. after 6 months, klinik tak bagi dah. depa soh beli kat luar. that's why saya stopped doctor (padahal aku bukan makan pun!haha)
doc = u ni memang naughty kan. kenapa u tak nak beli kat luar (sambil pukul bahu aku)
aku = hehehe (gelak lagi)
doc = lepas ni u kena merancang ye sambil suruh aku baring tuk scan fibroid tu
aku = ok kan aje huhu!

bila scan, doctor macam pelik sebab tak nampak langsung fibroid tu. pastu dia panggil lagi sorang doctor. scan tak nampak jugak. semua nampak normal. pastu tak puas hati panggil lagi sorang doctor. again, jawapan tak nampak jugak. nasib baik 3-3 tu perempuan.huhu!
pastu doctor tanya boleh datang semula tak hari jumaat pagi sebab vision college mmg every friday dtg utk details scan. "peralatan kat sini semua sudah tua, peralatan dia semua baru2", kata doctor. 

aduyaiiiiiiiiiiii!aku penat kot nak datang lagi..tp aku setujukan jelah!

then jumaat aku datang lagi. feeling good2 je sebab tak ramai orang. sekali tanye nurse, yg datang ni semua ada appointment ngan doctor.. omg omg kejap! scan ngan vision college lagi la buat aku sesak napas! sejam sorang patients ok!aku siap scan pukul 11.30 tahu! masa scan, aku siap terlentuk2 lagi..haha! tp puas hati sebab dapat tengok baby puas2. bila tanya pasal fibroid tu, budak tu explained maybe masa scan tu doctor nampak otot2 tengah mengeras. erks! ku pelik kejap.. doctor kat klinik tu tahu ke dok...huhu!

lepas tu satu hal pulak nak menunggu jumpa doctor. doctor consulted tak sampai pun 15 minit sebab result positive. Alhamdulillah, aku xde fibroid. Alhamdulillah. di situ kenapa doctor klinik tu cakap ada ada kena pantau.. hurm hurm hurm! xmau pi klinik tu dah laaa...huhu!

itu saja cerita checkup aku utk 1st checkup =)
panjang tak panjang tak..hihi

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

11 comments:

Cik Puan Rara said...

hehehehe tu lah kan.g klinik 1 hal.menunggu 1 hal.doc yg mcm mcm lagik 1 hal.haih~

yUmiE AzuRa said...

haha xpe relax n cool je..eh doc tu pn mcm notty je..mcm notty je:P

~Lieza~ said...

Tmah...btul ke ko beranak Aug 2013...xkan Alisha br 4bln....hehe..

ctmah said...

rara: 1 malaysia kan rara kan =)

yumie: doc india.. agak notty gak la wak.tapi i suka sebab dia macam gila2..haha!

lieza: omg!typo error!bahahah!ok dah betulkan :p

Chekgu Azrine said...

Dr tu kelakar jgk main cubit2 manja giteww..haha..kang cubit dia blk..

Umi Qi said...

Alhamdulilahhhh...mmg confirm cd fibroid kan....syukur...ctmah ku kalu jadi kes cm nih ku mmg akan rujuk byk klinik...mmg x percaya pada doktor only buat satu jenis semakan jek...see kuasa Allah...mmg xd kan...syukur sgt2

Mimy Hamid said...

okla tu tmah bukan fibroid..ok pasni sila la pregnant dengan gembira..jangan nak sedih aje..babap kang hepppppp

n0ruL said...

alhamdulillah..
jaga diri leklok ea...

:)

::puan ungu:: said...

alhamdulillah Tmah...enjoy ur pregnancy=)

YaNg AyEsHa said...

Alhamdulillah x de pape..yeay, x sabar tunggu adik Alisha keluar..

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah ctmah.. Ros tumpang jepi.. Keajaiban allah kan :)