Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, March 27, 2013

balik kampung

As Salam Readers,

5 days off dari jumaat sampai semalam..
husband ajak amek cuti n balik kg saya..
langsung tak membantah n cepat aja apply cuti =)
balik kampung selama2nya pun takpe kot.hahaha
no stress, no heart feeling n so on =)

1st day sampai umah, Alisha takut ngan semua orang except budak2 geng sepermainan katekan
ngan nenek pun dia dok palingkan badan tapi tetap maintain sengih sesengih2nya
mak tak peduli, terus aja di ceduknya Alisha.h0h0!sadis tau..
nenek rindu sesangat kat cucu dia.
lelama tu OK..ngan semua orang dia nak..
tapi kalau nampak saya, terus buat muka menangis... T____T  

mak cakap kalau saya tak balik gak, dia nak gi sini minggu depan (minggu ni)
tak tahan rindu kat Alisha
alahai...kesian kat nenek T_______T  
setiap malam mak memang tidur ngan Alisha aja..
if Alisha merengek, tak yah sua nenen pun. nenek amik, tepuk2 montot n terus lena kat pangkuan nenek. mungkin Alisha ingat lagi kat belaian nenek tu =)
 
hobi terbaru tak kira masa dan waktu =)

i'm the boss..atas meja makan lagi kau nak =)
 
rasa puas sepuas2nya dapat balik kampung lelama.. 
at least terubat jugak rindu seorang nenek pada cucunya
  

 

Monday, March 18, 2013

Alisha is 7 months old

Alhamdulillah..
Alisha dah menginjak ke usia 7 bulan semalam.
so express kan...nampak sangat masa begitu mencemburui kami =)

sekarang ni Alisha tengah praktis nak merangkak.
sangat comel tengok dia dok tonggeng2 montot tu.
sambil tonggeng sambil bebel2. lastly nangis kuat.h0h0

mengesot tu tak yah cakap la..tu mmg hobi dia.mmg tak leh lepa sikit.
dia pandai mengesot ke sana ke mari bila masuk 6 bulan.
1st time tgk dia mengesot mcm kesian ada mcm comel pun ada.
mana tak nye mengesot terumbang ambing macam bot nak terbalik.huhu!

hari ke hari makin OK n makin laju. pantang letak bawah, mula la panjang ajal.
tengok2 dah kat ceruk situ..tengok2 dah kat ceruk sini T___T

key words Alisha yg pertama adalah aaa baaa baaaa pruffttt(sembur)
time tu we all dalam kereta otw nak balik rumah.
hubby sangat super excited sampaikan terus nak tukar dari panggilan ayah ke abah or babah
wakakaka!daku gak la yg makan hatiii
tapi bila marah or nangis dia akan sebut amak maaa maaa (kuat)
haiilaaaah anak, bila marah baru nak cari ibu ek.. terus2 je rasa nak tukar panggilan gak.haha!
lepas tu kalau dok main sorang2 dia suka sebut baaa baaa caaa maaa =) bahasa baby

Alisha semakin manja dengan i.
kalau tengah baring2 tgk tv, nanti dia dtg mengesot n baring sebelah i.
kadang2 baring atas lengan saya dia tau lengan ibu aka bantal tidur dia
kalau bangun tidur, mesti nak ada orang sekeliling dia.
kalau dia tengok takde orang, terus menangis T___T
tidur dah macam2 posisi. sedar tak sedar bawah kaki i la, bawah kaki hubby la
kalau menyusu, suka sangat rentap nipple i sambil sengih2... sakittttt gilerrrr OK

bila i mengadu kat hubby, hubby selalu cakap biarkan aja. jangan layan. nanti lagi dia gigit.uuuu

la ni kalau mandi ka, basuh kencing ka, basuh berak ka dia suka jengketkan kaki.
sejuk kena air kot.hihi!
dulu tak suka naik walker. tp la ni dah hebat.
ke sana ke mari dengan suka hati.
mula2 agak weird gak coz i mmg jarang masukkan dia dalam walker.

rupa2nya kat nursery depa masukkan Alisha dalam walker.
tu pun i ternampak. patutla stokin asyik legam aje.h0h0
tak kisahlah..janji Alisha OK dah la kan


bila sebut bab stokin ni, dia akan pakai stokin bila nak tidur or bila masuk dalam walker.
agak2nya kan, umur bapa bulan dah boleh tanggal stokin tu ek?
ke malam2 memang kena pakai stokin tuk elak angin masuk ek?

Alisha suka tengok doraemon...
sambil tengok sambil sengih sorang2... heheh!
Alisha suka main lappy i..mungkin dia teruja ngan keyboard tu kot.
jangan rosak sudah la yek. even i ni pakar menggodek2 pc or lappy, tp kalau barang sendiri rosak sakit oooo..super duper lazy nk troubleshoot semula.

n lastly Alisha memang suka tersenyum tersengih macam ibu dia =)


o o o si jantung hati o o o
itu aja perkembangan Alisha di usia 7 bulan ni
daaaaaaa  

Thursday, March 14, 2013

motor vs motor

As Salam Readers,

Semalam petang kena langgor ngan satu motor ni haa
benti kat simpang traffic light,saya nak terus, motor ni nak masuk lorong kiri, tapi dia p duduk sebelah kanan saya watpe ntah. 
boleh pulak kata, ingatkan sempat potong akak
eh apa ke sengal la kamu ni..huhu!kalau nak masuk kiri, dok la sebelah kiri
tak pasal2 motor hempap saya =(
seriously rasa gelabah sangat2 sampai nak marah ke nak nangis ke pun tak sempat
dalam kepala otak dok fikir abislah susu aku tumpah..abislah lambat amik Alisha

dah la yang patah tu side mirror sebelah kanan.
bila p kedai motor, tokey tu cakap kena order sebab barang dalam yang patah
haduyaii...gamble balik dengan side mirror tempang sebelah.
dah la yang sebelah kanan tu yang penting =(
almost 5 years kerja sini n this is the 1st time i accident =(
walaupun dah terlebih berhati2, tp kalau nak jadi tu tetap jadi kan...
syukur la takde apa2..just luka kat kaki, lebam kat peha n lengan =(
 


bro tu amek fon num n cakap nak ganti semula. tp tak tau la dia jujur or tidak.
just wait n see jelah..kalau takde gak, weekend ni la poi kedai motor semula
haii laaaaaaaa
 

Friday, March 08, 2013

alahai

As Salam Readers,


Selamat Hari Wanita buat diri sendiri and semua wanita-wanita yang berada di luar sana
cekalkan diri, ceria n senyum - senyum selalu =)


semalam petang i buat lawak enon kat opis
after 1 hours baru realized i left my phone in the fridge!haha
sebelum ni always cemerlang gemilang terbilang. tak pernah pun careless seteruk ni.
petang tu ntah kenapa i pi masukkan phone n susu sekali.huhu
lucky la tak letak kat tempat sejuk beku..kalau kat ctu, mau rosak kot phone ni.
hadooi la...urat baru putus satu..acaner ni..kekekee

ok, stop bebel..jumaat tak baik membebel banyak2kan =)

muchuk ibu!

Wednesday, March 06, 2013

x guna punya orang!

As Salam Readers

entry ni sekadar untuk melepaskan geram! 

it's up to uolss nak cakap i ni rude ke apa ke..huhu!

semalam lepas pickup Alisha i terus terjah Mydin sec 18.
time cari parking, nampak 1 alza nak keluar.
so park tepi n bagi signal.
belakang kereta i, kereta kancil.
tiba2 aja dia cross n dok depan i.
bila Alza tu keluar kancil tu terus masuk parking.
i dah hangginnnnn n tup2 depan tu ada kereta nak keluar gak.
so i parking kat situ n keluar sambil pandang muka ketat kat makcik tu.
dia tengok i, i tengok dia.
 

dalam mydin dekat barang basahan, makcik tu tego:
makcik: apsal pandang-pandang?
saya: saja, takde papa.tak boleh ke?
makcik: yelah, saya ingatkan baju saya koyak ke,seluar saya koyak ke
saya: ntah
 

tiba2 laki dia pulak mai kat saya:
pakcik: apsal ko pandang2 dia? sambil tunjuk bini dia
saya: apsal pakcik amik parking saya
pakcik: aku bukan nak parking situ, aku nak turunkan dia ni aja
saya: kalau nak turunkan, kenapa tak turun n kenapa amik parking saya
pakcik: kau tahulah kan perempuan, lembap.itu lah ini lah
saya: senyum sinis sambil pandang makcik tu
pakcik: ko pun sama lembap
saya: eh saya pulak.isteri pakcik la lembap
pakcik: ko tau tak ko ni perempuan sundal cakap sambil berjalan ke bini dia
saya: (nada suara saya dah tinggi) isteri pakcik la sundal. pakcik ingat pakcik ni baik sangat ke
pakcik: abis apa yang ko tak puas hati sangat?ko nak parking situ? aku boleh keluarlah
saya: pakcik nak keluar, keluarlah. lagi bagus sambil pilih2 hot dog

ada girl2 kat situ tanya kenapa2 n depa just geleng kepala aja sambil tengok pakcik tu.
pastu saya tak nampak dah kelibat depa.
otw ke kereta, saya tak nampak dah kereta depa.
memamg betul2 depa keluar.
haha!

sakitnya hati bukan kepalang.dah la sambil dukung Alisha.
tak pasal2 je Alisha dengar tu semua.nasib baik dia tak nangis.
kalau depa mintak maaf, saya pun tak kesah.
yang tambah bengang tu sebab dia kata saya sundal.seumur hidup ni, takde sapa pun kata saya sundal
bangang betol!
harap je melayu, tapi budi pekerti pun takde...
useless punya orang

sudahnya dalam kereta saya menangis sebab teringat dia kata saya sundal
@#$%I* O

Monday, March 04, 2013

My Dear warehouse sales

As Salam Readers,

Hujung minggu yang busy
Busy berkemas, rumah pun dah lintang pukang.hihi
si Alisha ni dah pandai mengesot, berguling2
so this time kena kasi clear semua barang2 yang tak penting T_____T

semalam petang around 4pm sesaja ajak hubby gi my dear warehouse sales ni
warehouse sales ni dekat jalan meranti jaya 10, puchong.
still lagi available sampai 10 march 13.
uolsss mesti tau n dah pernah pergi kan =)

orang memang ramai, tempat pun takdelah besar sgt n barang2 pun takdelah banyak sgt.
ada yg cakap last year lg banyak. Wallahualam sebab this is my 1st time datang sini

mule2 tu uolss usha2 n pilih2 apa yang uolss nak.
then bgtau kat akak,abang,uncle,untie yang jaga tu uolss nak apa
then depa akan tulis dalam resit n pastu uolss buat bayaran 1st.
after that, uolss kena claim barang2 yg uolss beli tu kat main entrance(kalau tgk ramai2 beratur, yelah tu)
kalau utk toys n apparel, just bayar terus kat kaunter berkenaan.
 
actually tak tau nak beli apa, saja je menggedik datang sana..kihkihkih
tp cecah ratus gak la =)

sock 6 pair RM 12, besi buai RM 12

alisha conteng2 RM 12

50% disc RM25

tent size 85 x 85 x 108cm RM 74 (FREE 100pcs ball)
so sesapa yang nak pi tu, silalah..
teruja tgk basikal n kereta budak2.nasib baik Alisha tak pandai kayuh2 lagi T___T