Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, June 27, 2013

berjaya jugak wat header ni haaa

As Salam Readers,

Mode kerja dah ke laut..hihohiho
Banyak kerja tapi kepala dah ding dong bell bell

tangan pulak dok cuba menggatai try test buat header blog.
photoshop xdok..so kita guna ajelah apa yang ade yek =)
paint + photo scape
itu pun dah memadai..hihih
yang penting kena rajin meng crop image tu..hihihi

cer tengok header saya kat atas tuuu
simple kan?
takdak color2 sangatlah =)
yang penting, ada muka muncung Alisha..
T_______________T

Wednesday, June 26, 2013

mai bos kecik

As Salam Reader

Ok..entry ketinggalan zaman lg..
sabtu lepas my company buat team building kat genting view resort.
i mintak excuse coz  i kan ada anak kecik. nursery tak jaga weekend n hubby kerja alasan je tu..padahal mmg malas nak pergi pun :o

tetiba aja kerja datang selambak n nak tak nak kena datang opis hari sabtu tu.
adeh...terpaksalah bawak anak daraku itu.. T_______T

ingatkan senang nak jaga..
rupa2nya...macam2 perangai dia buat.
kat rumah, elok sopan santun je anak daraku itu. 
buat sepah pun idak sebab kerjanya asyik merangkak ke meja tv aje.
bila bawak ke opis, mulalah tak senang kaki tangan.
semua dia nak sentuh...almaklum ler tak pernah tengok katanya 
huhuhuhu

biar jelah gambar yang menceritakan segalanya yek Alisha sayang

panaskan enjin dulu..ni dalam kawasan lagi
eh eh..dah keluar kawasan sket
keluar kawasan terus!!posing muka manja dulu kat ibu kannn
cewahhh..nak ganti kerja ibu ke sayang
kacau naaa...duduk dalam walker tu senyap2 tau
mengamuk duk dalam walker..moh la duk atas meja ibu yek

alisha cakap "ibu..jauh perjalanan luas pemandangan..banyaknyee nak mainnn"

uncle malcolm nak amik gambar..berkerut semacam jek
usha uncle malcolm jap..eh eh uncle takde laaa...
ok line clear..uncle takde..leh main panjat2

owh..kepenatan setelah puas bermain

tapi....tak sampai 15minit dah start enjin semula..
before kamu start enjin, biarlah ibu tukar baju dulu ek..
atenya bau karpet tu bacin bebenor
nak termuntaaah hokay! 

amboiii..besau naaa montot kamu tuu
tunjuk muncung cekci kat uncle malcolm!
model meja ke model monitor ke model ape nii
muka tak bersalah langsung! T______T

owh anakku...

terima kasih Ya Allah 
kerana mengurniakan aku meminjamkan aku anak yang sepandai dan secomel ini
ku harap biarlah ia kekal sehingga hujung nyawaku
amin

Tuesday, June 25, 2013

baru nak update pasal gojes ituuuu

As Salam Readers,

Owh..masa begitu mencemburuiku...adehhhh
i is busy mengaudit segala mala bala pala PC / Server / Notebook satu office. atenye kementerian perdagangan tgh nak check details for the software licensing..
haduiii..macam lipas kudung nak buat itu ini..salah buat kang mau disamannya company ni..kalau kena saman, i boleh hilang kerja kot T_______T
ni pun curi2 masa before lunch..hih0hih0

sgt seronok dpt join gathering ngan group Gojes Blogger Supermom & Baby. 
plan asal nak wat kat taman layang2, tp sehari sebelum tu cancel becoz of jerebu..
so plan bertukar kat Kidszoona, Aeon AU2.
memula tu macam tak jadi pergi coz i tak tau tempat tu..
dah le nak pi berdua ngan Alisha aje. maka sibuklah berwassap ngan Asmiza n Yumie. 
depa ajak p sesaing n janji kat R&R awan besar.

pagi2 subuh lagi i dah bangun. rumah haruslah kena kemas dulukan.hikhik
nasib baik laa hadiah n segala animal bags tu dah di bungkus awal2 =)
around 8.45am keluar rumah.drop hubby kat kilang n terus berdesup ke tempat yg dijanji.
kol 9.15am i dah sampai..mula2 tu mcm sedikit blurr jugak. kenapa i jumpe R&R kinrara ek..hati rasa lain mcm n terus aje berhenti n lepak kat shell..
nak lajak ke depan lg takut xde pulak R&R awan besar tu coz hubby cakap R&R awan besar tu jalan nak balik..ntah lah..kekeke! 
finally jumpa gak yumie, asmiza n erna.1st time jumpe asmiza, kite malu2 kucing gitu. pulak tu i tak tahan nak buang ari, so slumber aje soh asz tengok2kan Alisha..lalalala =)

nak dekat kot 11 dah terpacak kat Kidszoona Aeon AU2.
daripada sikit menjadi ramai.
daripada malu2 kucing terus jadi ramah tamah.
rasa happening sgt coz dapat berkenalan ant 1 sama lain.
for me, kamu2 semua tersaaangatlah gojes...
cik Na, kak mimi, umi qi, erna dll tersangatlah peramah.
erin is cantik, sayangnya xsempat nak bertegur ngan aish =(
asmiza is comel, sama cam AK. sejuk hati dpt tengok senyuman AK.
seronok tengok perangai anak2. kidszoona tu mcm kita punya ajekan..hihihi
pergerakan i terhad skit coz anak dara tu asyik nak berkepit aja..maklumlah kami berdua aja..ibu nak bergosip sgt pun tak sempat tau..nak amek gambar pun tak sempat jugak tau.
ni jelah yg dpt ku TANGKAP..h0h0!


gambar pembuka..otw hantar ayah..ini hobi terbaru Alisha k!siapa ajar nii??

mainlah kamu sorang2 nak...haha
dia takut duduk dalam menda alah ni..alalala

suka bebenor...tekannya idak jugak..belakang Alisha tu untie Asmiza n untie Erna

QI tunjuk aksi kat Alisha, tapiiiii Alisha kurang layan sgt.huahuahua!takpe QI, next time cuba lg eh..untie support awk =)

bayangkan yumie ada 2 org anak yerk..hikhik
makan baby bites udah la yek Alisha, Iman..nampak naa Iman suka baby bites sampai baby bites Alisha pun dia ngap gak..kekeke
singgah GM jap..gambar pembuka ngan penutup mestilah samakan..gagaga
Last not least, kita reramai celebrate birthday anak Aty si Qaleef tu..
again...happy birthday Qaleef.semoga kamu menjadi anak yg soleh n bijak selalu.
tq Aty bg goodies yg sangat awesome.sayang pulak nak ku tampal kat wall.rumah sewa ajekan.hih0

Alhamdulillah =)
happy tak terkata
tak sia2 ibu dok carry Alisha ke hulur hilir plus penuh beg di bahu kiri kanan belakang..kekeke
demi gojes relaku redah gituwwwww
Big TQ to CikNa and Leenda selaku Admin =)
next time kita wat gathering lagi tawwwwwwww


Friday, June 21, 2013

pecah masuk

As Salam Readers,

Sumpah... this weeks i tak leh tidur sangat. kejap2 je terbangun.
pantang dengar bunyi, confirm i pasang telinga, pasang lampu bagai..huhu

Last sunday rumah my jiran (berdepan rumah i) kena pecah masuk.
waktu kejadian 4am. si isteri tinggal berdua aje ngan anaknya.
si isteri tu tengah tengok tv. sedar2 ada parang kat leher.
habis semua barang kemas n duit pencuri tu amik.
pencuri tu 2 org n berkemungkinan besar orang melayu (lorat melayu).
lucky dia n anak tak diapa2kan. depa masuk ikut tingkap bilik air.

bila i tahu cerita jek terus i tak senang duduk.
yelah..sapa tahu kan kalau benda nak jadi. dah la kami ada anak kecik..
Ya Allah, lindungilah familyku and jauhkan segala perkara buruk tu dari kami..amin 

i sebenarnya agak fobia dengan pencuri ni..
setiap tempat yang i duduk mesti ada je perkara buruk yg jadi.
kadang2 terasa diri ni mcm bad person pun ada =(

dulu kat poli rumah i kena pecah masuk, rumah tingkat 1.
everytime nak tidur mmg i akan letak phone bwh bantal. 
ada 1 malam tu, time tu we all dah tidur.
kita tidur mestilah ada pusing2kan.kejap kiri, kejap kanan.
tetiba aja i rasa perit kat muka. i bangun n tak sempat nak bukak mata kena tumbuk 2 kali kat hidung. bila i bukak mata i tengok ada someone pakai topeng hitam depan i.
terus i jerit pencuri n semua budak rumah bangun n menjerit sesama.
i bukak lampu n sempat pulak tengok cermin. darah dah menitik2 kat hidung. pencuri tu lari n i terus kejar dia (pencuri tu pandai, awal2 dah bukak main door).
stop kejar sebab dia lompat dr 1st floor (nasib baik sempat fikir, xkan nak lompat kot).
then i masuk rumah sambung tgk cermin semula. hidung dah bengkak n terus menangis kuat2 sebab baru rasa sakit. then my xbf (veelara, u kenal kot my xbf...huhu) datang bawak p hospital. x-ray banyak kali sebab depa takut hidung i patah. lewat petang baru boleh keluar hospital. Alhamdulillah hidung OK, cuma bengkak jek.
balik rumah dengan polis. as usual la, depa wat normal tugasan. 
yang pelik tu, pencuri tu boleh pulak selongkar only my beg, album i semua dia tengok n yg paling funnynya kaset hindustan my member semua dia kebas. time tu mcm terfikir, ntah2 i kenal budak tu kot..hurm..ntahlaaa
ok stop ke cite lain =)

time belajar kat utem, selalu je hilang seluar, baju n pakaian dalam.
seat motor siap kena toreh2 lagi.
pernah 1 hari tu, time nak amik wudhu, tetiba nampak tangan kat cermin tingkap bilik air (rumah groundfloor). bila i menjerit aje cepat2 org tu lari n terus inform jiran rumah sebelah. depa keluar kejar, tp org tu dah hilang. 
pernah gak ada somebody bersidai kat rumah kitaorg n as the same time cuba mengendap bilik kawan i..terus dia jerit kuat2 n as usual.tak sempat kejar, org tu dah hilang. 
i ingat lagi, time tu bulan puasa. buat police reports (polis tu lembat naa taip report) n sampai terpaksa berbuka kat balai polis..huhu
ok masuk cite lain pulak =)

ni time baru dapat kerja kat shah alam. i menyewa umah flat(1st floor) kat area sec 24.
rumah flat, korang faham2 jelah kan...
parking motor, mmg berterabur aje kan. i mmg parking betul2 mengadap rumah.
setiap malam setiap jam i akan usha my motor.
one day, bangun pagi tengok2 motor dah hilang.
i ingat lagi, malam sebelum tu mmg ada 2 orang budak lelaki duduk kat motor i. ingatkan depa sesaja melepak jek.
terus i jadi mcm org gila pulak. turun menangis2 cari motor. pastu ada budak2 sekolah (tengah melepak) tegur. i cakap motor hilang n kebetulan pulak ada yg cakap nmpk bangkai motor i kat flat sekian2. pastu mmg ada makcik pakcik yg nampak. depa ingatkan kawan i..huhu!i ajak budak2 tu tunjukkan lokasi n mmg sah tu motor i..
mak ai..tinggal rangka aje ok..lagi la i melalak2 nangis. call my sis n budak2 tu tolong tolak ke kedai motor. sis tolong bayar repair motor i..huhu
lepas kejadian tu, i mmg parking motor kat rumah my sis n i pinjam basikal dia berulang alik ke rumah sewa. yg comel tu, dgn basikal2 i angkut bawak masuk rumah. fobia katakan =)

ni pulak time duk rumah sewa ngn mayumie n huda.
mmg selalu je dgr rumah jiran kena pecah rumah. tp Alhamdulillah, rumah kitaorg selamat.
cuma yg tak bestnya, kereta kena parking luar (parking dalam berbayar n x cukup kotak)
i baru je tukar radio kereta. pakai tak sampai seminggu, dah hilang.
depa pecahkan tingkap kereta belakang (bahagian kecik tu) n depa kebas radio tu.
nasib baiklah i pakai kereta biasa aja..tp menangis jugak la sebab baru aje tukar radio kot.
pulak tu, my bf (sekarang dah jadi hubby) yg belikan =(
ok..cerita habis..panjang lebar bebenor kan =)

so i berharap sgt2 benda2 buruk ni dah x jadi kat i..
lindungilah kami satu family Ya Allah.
hanya padamu sahaja tempat aku berserah dan berlindung..
amin

happy weekends uolsss...
ahad ni jumpa kat taman layang2 ye.. Insya Allah.
bestnyalah kalau lisa hannah dapat join sekali =)
 

Tuesday, June 18, 2013

10m 1d

As Salam Readers,

Alhamdulillah...
Alisha dah menginjak ke usia 10 bulan.
lagi 2 bulan je nak genap 1 tahun. 
ahhh...kejap je masa berlalukan =)
Alhamdulillah, perkembangan Alisha sama aja macam kanak2 lain. 
semuanya positive n baik2 aje...
hubby dah sibuk2 nak plan birthday party Alisha..macam2lah dia fikir. dia tu pandai fikir aje, tapi yang buat semuanya i... X___________x
soh i survey tu, soh i design card le, soh i decide menu la..uhukuhukuhuk

sehari sebelum nak masuk 10mos tu, Alisha demam...

melepek aje kerjanya..merangkak pun tak mau..asyik laa nak berkepit ngn breast kite ni ha.. naik lunyai kot breast kite tu..huhu!tahankan aja la if dia ketip ke ape ke..bila termarah or tertarik, mulalah melalak aje kerjanya..huhu =(

so semalam i terpaksa mengMCkan diri coz nak jaga Alisha.
EL ada 3 hari aje, semua dah habis digunakan.hoho!
AL tinggal 2 1/2 hari aje!!! punah harapan nak raya lelama =(
MC pulak tinggal 4 hari aje!!
wahhhhh!!!ni baru masuk setengah tahun..kalau sume2 tu habis masak la i..jawabnya kena amek UPL ler =( =(

masa kat klinik tu terjujur kat doctor. bab2 nak menipu mintak MC ni mmg i fail.kahkahkah
saya = doc, sebenarnya anak saya x sihat. mlm tadi saya x tidur, dok lap badan dia.
doc = so ibu nak berehat la ni
saya = aah doc, kalau boleh saya nak duduk rumah
doc = boleh tak ibu mintak 1 ubat, at least saya boleh keluarkan MC.
saya = blurr kejap sambil sengih  saya pun tak tau nak mintak ubat apa doc
doc = ibu mintak aja ubat apa2. kalau x i tak boleh keluarkan MC.
saya = vitamin boleh x doc?
doc = vitamin utk apa ya?
saya = hurmmmm tambah tenaga ada ke doc?
doc = ada. u pregnant x?
saya = tak lagi doc
doc = oklah. i bagi vitamin n ubat selsema. hari ni u rehat.
saya = tqvm doc sambil sengih lelebor

............................................................................


happy 10mos Nur Alisha Kaisara ibu.
membesar dengan sihat, bijak n ceria ye nak.
ibu sayang kamu bangat =)

order shiphop beg dah di buka..sila lah visit SINI yek =)

Wednesday, June 12, 2013

contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

As Salam Readers,

contest ni sponsored by Mommy Safiyyah 


Antara syarat-syarat penyertaan:

1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"

7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).

8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.

9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com

10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

11. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.

14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"

15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.

17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.

18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.

19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.

20. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.

20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.

22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.
___________________________________________________

ok =)
moh kita tempek gambar anak dara ni pulak!
Alisha berdialog "ibu2!nenen satu!"
" mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"

Macam dalam syarat-syarat2 kat atas tu, hadiah yang piya tawarkan memang best-bestkan:

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
 
If dipilih sebagai pemenang, Alisha aka Ctmah nak hadiah toy storage (princess)

Anak = Nur Alisha Kaisara Binti Muhamad Hamzah
Ibu = Siti Fatimah Binti Rahim

Hari ni 12.6.2013 dah start contest and tarikh tutup contest pada 7.7.2013
ada masa lagi ni..cepat2 cari gambar baby2 yang ceria2 OK =) 
good luck semua =)


Tuesday, June 11, 2013

our weekend - lupe nak post pulak dah

As Salam Readers,

YES!!! Im so sleepy @____@
boleh pulak sambil pam sambil terlelap..nasib baik tak tumpah..huhuhu

weekend yang sangat penat tp best =)
nama pun weekend kan..so mestilah heaven je rasa, even dok uma jer pun.
janji anak ada depan mata..tu pun sudah memadaikan =)
kan asmiza suhana?hehe

sabtu jalan seharian dari kol 11am sampai ler 10pm. 
attended kenduri nasi minyak kat putrajaya. 
pastu nak gi umah birthday party izzara ekin..boleh pulak tertinggal hadiah.
dah kena tembak berdas2 ngan hubby. hahah!
nasib baik kenduri tu dkt area alamanda, soh ajak le hubby drop kejap kat ctu cari hadiah..heeee ampun ye b =)

n paling teruk tu boleh pulak tertinggal map ekin. penat gode2 fb n blog ekin, tp dan2 tu pulak internet super duper slow..redah jelah..mintak tolong huda carikan phone num ekin..nasib baik jumpe.. tq wak =) pening kepala bila terlampau byk perkataan magna.heheh!dah sampai, tp boleh pulak tersalah dewan. makcik2 tu siap tunjukkan lagi dewan yg berkunci..haha!adehhh

kesimpulannya sangat seronok even br 1st time jumpe ekin, mimi, aty n ain. 
teringin nak jumpe leenda n erin, tp tak berkesempatan pulak. Insya Allah, next time ek
seriously i mmg pemalu n kalau x mimi tegur dulu, maybe i kematu aje kot.hahah!

goodies memang terbaiklah ekin..asyik puji ekin je dari hari tu..hehehe

all in one
sampai umah dah pukul 10pm. tidurkan Alisha dulu n we all pang pung pang kemas rumah sampai ler kol 12am. kenapa kemas rumah memalam ek? 
coz mak abah nak mai ruamah..dalam kol 1.30am camtu depa sampai. yippi!!!
esok kakak sulung i nak pinjam rumah i. ada majlis merisik anak dia, which is cucu sulung atok nenek(mak n abah) =)

ahad pagi after breakfast ajak depa jalan2 kat GM.
mak i of coz la laju jek coz dia suka sangat beli tudung kat situ.
sebab ape? sebab murah bebenor n byk pilihan =)
i beli tudung bawal 4 segi yg pattern baru tu. sehelai RM5 - RM5.50 aje.
masa tanya harge tu rasa macam terkejut beruk pun ada..eh murah bebenor ni..napa kat internet agak mahal ek..maybe material tak sama kot. 
tp i OK jek janji kain tak keras udah la yerk =)

kol 1 lebih balik rumah n we all prepare ape yang patut.
around 3.30pm camtu rombongan pihak lelaki datang.
mula2 nak merisik aje, tup2 depa suruh bertunang terus..haha!
tersangatlah sempoi ok =)
budak lelaki tu masih lg final study kat US, ujung bulan 10 baru balik Malaysia.
anak buah i amek TESL kat IPBA. kat US depa 1 university tp lain course.
tengah bulan 11 depa nak fly ke sana semula coz nak attend majlis convocation an at the same time nak berhoneymooon bagai..h0h0!
patutler nak kawin b4 convo, rupa2nya ada agenda tersendiri yek..heh!makcik yg jeles!hahah!

Alhamdulillah, tarikh pun dah ditetapkan. Insya Allah 3rd Nov 13 (ahad) n buat kat kampung i (johor). atenye cucu sulung atok kan..so wajiblah buat kat umah atok..ahahahaa
belah lelaki pulak Insya Allah awal bulan 12...
1months gap..nampak tak agenda depa di situ..hahah! makcik is jeles again..heheh

sempoi bebenor..no makeup no hantaran no no no

ok tata

Thursday, June 06, 2013

celebrate anniversary kat tempat biasa aje

As Salam Readers,

4hb june yang lepaskan anniversary kitaorang yang ke 2.
i mati kutu tak tau nak celebrate kat mana. puas tanye encik google tempat2 yang menarik ala2 romantik area shah alam..tp nan hado..balik2 area ampang..uuuuu!
bila tengok blog milaahmad, rasa mcm sweet aje..
teringin sangat pi situ, tapi jauh kot...tak kose la mak nak pergi tempat2 jauh ni ha..kalau cuti ke takpelah jugak kan =)
i ngidam sangat nak candle light dinner ngan husband n si kecik tu. nak masak, haruslah tak sempat kan. ntah bilalah angan2 mak jenin ni nak kesampaian..kekeke

i cakap kat hubby nak belanja dinner kat Johny's aje, ok ka.. hubby OK aje..kekeke
after fetch Alisha, balik rumah sat utk simpan EBM n pastu terus gerak ke aeon bukit raja..
frustrated sket coz byk shop lot under renovation.

sampai aje i terus mintak excuse kat hubby cakap nak pi toilet.
alasan aje tuu..motif sebenar nak cari hadiah tuk hubby..pusing2 area baju, seluar, kasut tetiba ternampak hubby, maka lajulah naik 1st floor..haduuiiii... 
habis semua floor i tawaf. jalan tak yah cakap ler..macam kena kejar kak limah pun ada..haha!ok kecewa n hubby pulak call tanye kenapa lama bangat sambil potpet2..
ok abaikan =(

kat johny's kitaorang order set for 2 person, mushroom fried rice, fresh oren, lime n banana split. total is RM 5+.++ tak ingat 
sementara nak tunggu makanan sampai, i mintak excuse again dgn alasan nak cari kudapan utk Alisha..eh memang iya pun nak cari kunyah2 tuk kecik tu..hihi!
masuk jusco p beli biskut famous n heinz perisa strawberi+rice+yogurt (sedap).
terjah bahagian kek, tp takde pulak kek kecik..semua kek 1kg...so kecewa lagi.hahah

masuk je johny's hubby dah buat muka again. 
kena bebel lg coz pergi tak bawak phone ;(
Alisha pulak agak cranky sikit. ntah camne tetiba aja dia naikkan kaki n tetiba je nak berdiri atas baby chair..mak aiii..terkejut den tau..huhu

tgh makan tibe2 hubby pulak ckp sakit perut nak pi tandas.
i layankan aje lah..
tak sampai 5minit hubby mai semula n semua tengok2 hubby. i dah boleh agak dah mesti dia bawak something coz tgn kat belakang..
cepat2 tunduk muka buat2 tak layan...cover malu ok...uuu
nah sayang, untuk u n bla2
ouwhhhhhh mak malu ok..org kat meja2 sebelah semua dok tengok sengih2 aja..gugugugu
takde nak surprise kan abg ke?  
i is mati kutu n sengih aja..hahah!
ala..sayang belanja makan sudah la yerk   uuuuuu mak menangis
 
yummy
kaki n kerusi pun turut makan gak okk

cak2 budak niii
ini la surprisenya..hiho
beria tanya bila masa beli bunga ni coz i tak nampak pun bayang bunga ni..
rupa2nya, hubby mintak tolong kawan belikan n cepat2 simpan dalam bonet kereta. 
pergi toilet tu alasan jek..padahal berlari amek bunga dalam bonet..hehehehehe

Wednesday, June 05, 2013

new baby blog

As Salam Readers,

I ada created blog baru khusus untuk barang baby..
Kalau free sudi2lah singgah ctmahcorner yek
blog ni bukannye fully business pun, just saja suka2 nak tambah side income =)
please support me tawwww
tqvm =)

Tuesday, June 04, 2013

2nd anniversary =)

As Salam Readers...

04062011 - 04062013
Alhamdulillah..syukur ya Allah...
masih lagi dipanjangkan usia, di beri nikmat untuk menjadi isteri kepada
Muhammad Hamzah Bin Zainal Abidin..
Sedar tak sedar dah 2 tahun syg jadi isteri abang =)
terima kasih abang coz sudi menerima syg seadanya 
banyak sangat pahit manis yang kita lalui bersama
saya rasa best n beruntung sangat dapat jadi isteri abg
walaupun abg ni baran n cemburu orangnya, tapi syg tahu..
itu semua sebab abg terlampau sayang sgt kt syg
saya rasa beruntung bila abg dpt bela n lindungi diri syg 
walaupun syg tau abg ni agk penakut orgnya =)
saya rasa bertuah kerana Allah beri keizinan utk syg melahirkan zuriat utk abg

happy 2nd anniversary abg  
semoga hubungan kita kekal hingga ke syurga..amin

gabra punya pasai sampai dia ceduk aje kepala kiter..org pegang dagu, dia pegang 1 kepala..hahaha

adat johor..ngepauuu 1st ya!

malam berinai kat rumah lelaki..rumah kite tak buat punn
merah is warna kegemaran suamiku
kuch kuch hota hai kawww


motif ape ntahhh

nyawa saya