Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, August 28, 2013

Contest: Family Potret Raya

As Salam Readers,

Contest family potret raya ni dianjurkan oleh Mak Arissa 

caranya senang sangat-sangat:
1. Buat satu entri tajuk dengan tajuk Contest: Family Potret Raya.
2. Tepek kan aje 1 gambar yang uols dah pilih untuk join contest.
3. Bawah gambar just letak Family Potret Raya yang di link ke entri ini.
4. Last, korang letak link contest korang dekat entri ini. 


now let me tempek gambar weols pulak T________T

Family Potret Raya

simple jekan =)
contest ni last sampai 30 Syawal. so ada masa lagi ni..
moh pakat ramai-ramai join! 

Monday, August 26, 2013

Hannah's 1st birthday cum open house

As Salam Readers,

Party hannah ni sehari selepas party Alisha. nasib baiklah 17th full kan lisa. kalau x, confirm2 la i tak dapat nak attend birthday party hannah.fuhhhh

target nak sampai sharp2 pukul 4. tapi apakan daya, haku mengemas rumah kakak je sampai kol 12 lebih. lepas tu berpindah pulak ke rumah in law. tang tung tang kol 2.30 baru sampai umah sewa. mak aiii penat gilos OK.

pukul 3 baru terhegeh2 mandi, siap2kan Alisha n kejut hubby yang dah ketiduran sambil baca metro..
tidur sambil ayaq liur menjejeh..huahuahua
ngantuk saaangat letuw kan abang :p

kol 5 lebih baru sampai rumah lisa. 
our 1st impression is CANTIK wehh view rumah lisa!
sgt adore OK! kami laki bini jakun terasa macam kat sunway lagoon pulok.haha

finally dapat jugak jumpe lisa n hannah.
hannah putih melepak comel lote :D
lisa pulak kau memang sporting ah babe. aku suka dgr suara kau yg ala2 garang tu..haha
n happy dpt jumpe sashaxora (cantik), baizura, (lembut n ayu jek), hazzharis (happy face!), pet (xsempat nak borak2) n of coz la asmiza yang comel tu =)
thanks lisa for having us =)
 
Alisha dok la tolak kerusi ke sana ke mari..habis semua kerusi ditolaknya.
n dia suka main air pancut2 tu k! habis lencun dress si dara tu tau.
iman takut air, alisha suka air..dehhhh

ok..moh le layan gambar2 ni yek =)

kembar lain mak bapak yek =)

from left: bai, lisa, hazz, miza, me n yumie
from left: sasha, lisa, me n yumie
pipiku yang labuh!
Alisha xmau balik OK! i tengah dukung anak bai, maryam si gebu

Thursday, August 22, 2013

Guest Frame

As Salam Readers,

bila sebut pasal guest frame ni macam2 idea dok keluar. 
sibuk la tangan ni dok google sana google sini cari idea.
kerja opis langsung terabai ok..lalalaa
memula plan nak buat guest book aje, tapi fikirkan tetamu bukan ramai pun, so bertukar angin pulak yek. jumaat pagi baru kalut design n print OK.bad attitude...LOL

disebabkan print kt opis, so takleh r nak tamak 100% colour. 
kalau bos dpt tau mampuih i..haha!
2-2 i buat versi baloon. takde kaitan ngan tayo pun..heh
ahh tak kesahla.janji ada kaler tayo biru merah hijau kuning.  
guest frame ni tersorok sket. so ramai yg xsign jugak..huhu!
aritu dah buat 1 table khas tuk guest frame. tetiba ada yg kepochi kan..grrrrrr
tu pasal r jadi serabut mabut..choiii
 
masih ada baloon yang kosong. sapa nak sign?hehehe

nak print colour, tengok2 bos dlm bilik dia..so abaikan jelah..miahahhaa

sangat simple aje kan =)
takpe..next year ibu improve lagi ye Alisha =)

Wednesday, August 21, 2013

lupa pulak nak post..heh

As Salam Readers,

Kemain naa excited cite pasal birthday party Alisha sampai terlupa pulak yg lagi 1 ni haa...
actually ni kira 2nd celebration kot. 1st celebration hari tu kat kampung. 
gambar ni pun dah published kat IG..ni nak publish lg kat blog..hehe
as i informed earlier, ikut kalendar islam, Alisha genap setahun on 28 Ramadhan =)

petang tu pi pekan kahang sat, p beli sebiji kek.
after solat sunat terawih, kitaorang main potong2 kek =)
time ni dia demam. so mood tu macam kelaut sikit laa..kekekee

28 Ramadhan 1434H =)
potong kek =)
with kak sur..melalak aje!!
cousins yg bising!
birthday present from ayah..ibu 0..heh

Monday, August 19, 2013

Alisha 1st birthday party

As Salam Readers,

Alhamdulillah =)
dapat jugak buat birthday party Alisha on 17th Aug 13 haritu
ikut tarikh tu, Alisha dah genap setahun (masihi)

Thanks pada yang sudi datang yang bagi hadiah n bagi angpow raya kat Alisha
Saya mintak maaf banyak2 yek kalau tak sempat nak beramah mesra / kurang bertegur / makanan kurang memuaskan dll.
rasa macam tak cukup tanah je ke sana ke mari..haha
geng gojes!korang memang gojes OK!rasa sayang sgt2 kat korang2 semua =)

Thanks sgt2 pd mak n kakak2ku yg bertungkus lumus menyiapkan menu haritu.
simple menu ketupat segera, ayam masak merah, sambal kacang, kuah lodeh n bubur kacang. dari jumaat malam lagi kami dok sibuk kupas kopek bahan2 kecik.kesian kat mak, sampai sakit2 kaki katanya...h0h0! ampun ye mak =)
bihun pulak mak mertua yg goreng T______T

thanks kat anak buah saya, fatin coz sudi jd photographer tuk hari tu..tq tq tau..nnt u kawin, i tlg deko2 ek :p
 
Actually mmg plan buat party birthday jek
tengok2 ramai yg datang pakai baju raya kan..so terus jela birthday party ala2 open house sekali..h0h0!

sumpah rasa penat gila babas..
ada pahit ada manis..tu semua biar ku simpan dalam hati jelah kan..
memang flat gile la kami laki bini. after majlis tu asyikla berkemas itu ini sampai kol 2.30am. ahad pagi bangun2 je terus sambung kemas itu ini lagi. 
tu baru rumah akak n in law.. rumah sewa tak kemas lg..seriously macam tongkang pecah ok..kalau jiran nak datang beraya, boleh pitam kot..haha!

kitaorang pasang khemah sebab mertuaku ada bisnes sewa khemah.
so gunakan jelah kesempatan yg ada..benda free katakan..lalalaa
cumanya, time nak pasang n bukak khemah tu jelah yg parah sket.
separuh nyawaku terbang kot..haha!

byk je yg saya plan nak buat tapi semuanya kelaut..huh!
photo booth kelaut, cup cakes kelaut, fountain chocolate kelaut, guest frame n candy buffet pun dah sipi kelaut.huhuhu
semuanya makan dalam taw! =(

next year, kena lebih proper n hati kena kuat!!!haha
pedulik cakap2 sinis depa tu...bluek!

malas nak membebel dah..jom je layan pics ni =)

birthday cake yg menjadi rebutan kanak2!sedap!licin habis. iols google n tempah kat SINI ajo. 2kg rm80

always menyengih tayang gigi yg 6 batang tu

us =)

duit raya duit hadiah dapat RM746..so surprise OK!

Hadiah Alisha..see muka iye

sengih sengih sengih
gojes for ever!
to anak ibu Nur Alisha Kaisara,
happy 1st birthday sayang ibu.
semoga panjang umur, murah rezeki n jadi anak yg solehah ye sayang.
ibu sayang awak sangat2 tau.
hari2 ibu tak jemu pandang cium gomol awak.
nanti ibu belikan hadiah ek..tak sempat nak cari lagi..lalalalala


 

Friday, August 16, 2013

1 hari je lagi

As Salam Readers,

cerita raya terpaksa hold dulu lah =)
kepala tengah berputar 360 darjah dok fikir pasal preparation esok.
ye..esok Alisha genap 1 tahun
Alhamdulillah..
kejap je anak ibu besar, ibu rasa kamu ni macam baby2 je lagi coz setiap malam mesti menangis n setiap jam asyik nak menyusu ajoo T______T
tinggal 1 hari je lagi, rasanya baru siap 50% kot.
kek pun baru je tempah selasa lepas..hahah
caca kau ctmah uuuuu

mintak2lah majlis esok berjalan dgn lancar..amin =)
jemput datang yer =)

playing foot ball with her cousins T__T

kejap tendang, kejap pakai tangan..kekeke
 

Monday, August 12, 2013

Salam Aidilfitri 1434H

As Salam Readers,

Masih tak terlambat lagi nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri 1434H kat uolss semua =)
Maaf zahir dan batin kalau ada terkata ke termengumpat ke n kawasan yg sewaktu dengannya =)
biasalah, kita ni hanya manusia biasa jekan.. so kira 0-0 la yek =)

mesti ramai yang sedang bercuti lagikan??
bestnya!!!jelous OK.
i dah terpacak mengadap pc sambil kepala tersengguk2 menahan ngantok..
hoi la ngantoknya..malas gila nak mengadap segala kerja..huhu
rasa cam eh kejapnya cuti raya!apa boleh buat..bila dah ada anak ni, semua cuti dihabiskan utk anak.so bersabar jelah hati ni kan =)

malam tadi tak leh nak tidur..kejap2 pusing sana, kejap2 pusing sini.
padahal mulut dah menguap entah berapa kali, tapi mata still lagi bolat.
sedar2 jam loceng 5.30am dah bising..huhu
Alisha pulak kejap2 nangis, kejap2 nangis. 
mesti mimpi main kejar2 ngan abg sedara kakak sedara..hihi 
seronok bila tengok anak dah pandai berjalan even jalan ketam. 
seronok tengok keletah anak tergelak2 bila abg akak sedara buat lawak.
seronok tengok anak buat sepah kuih raya nenek. hihi
tp paling tak seronok bila anak asyik nak berdukung ajo!!ponat oiii asyik nak berdukung aje. pantang nampak org yg tak dikenali, mulalah mulut bising melalak mintak dukung..huhu
hai laa rindunye kat kampungku..balik kampung rasa heaven sangat2. 
tak yah nak fikir ape pun..asyiklah bergelak sakan aje bila ingat cerita lama..
ouchhh sobs sobs =(

copatlah 5.30pm
takde hati nak kerja dah!!!!
Alisha dah menunggu tu

mana ibu niii

suka tengok Alisha jalan ke sana ke mari!!!

 


Friday, August 02, 2013

save the date - 17th Aug 2013 =)

As Salam Readers,

Dengan rendah dirinya 
nak jemput uolss semua ke birthday party Alisha on 17th Aug 13 ni =)
Alisha genap setahun on 17th tu =)
Jemput datang tau semua2 =)
Saturday, 17th Aug 13, 3.00 - 5.00pm
at
No 10, Jln Cili 6, seksyen 24 Shah Alam
gigih DIY kad ni haaa