Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, September 20, 2013

2 giveaway menanti tu!

As Salam Readers,

Salam Jumaat.
Salam singgah sana sini.
Salam mai jadi detective conan sat..ecewahhh X_____________X

i nak seru uols semua join GA dari bloggers aini shaklee n wawa bento..
eh suka hati aku jekan bagi nama baru kat korang berdua.hikhik!
yang penting aku dah berlaga pipi ngan korang berdua..memuah :D

so korang2 semua boleh ah terjah link depa berdua tu.i dah tolong link sesiap kat nama aini n wawa.uolss just click ajo yek..hehehe

GA aini senang ajo nak join.sat lagi i nak mengkomen kuda kat iye.
kalau menang dpt free barangan shaklee max rm50 tu..woot woot.aku nak apa yek..hurm hurm kuda kuda cepat datang..ngeeee

GA wawa tu nak kena berbento..bab2 bento ni mmg tak pnh try pun.
tapi teringin nak berbento jugak sebenarnya..
wawa, aku bento guna bekas tupperware aje boleh dok?hehehe
kalau menang, aku dpt bento accessories dari wawa tuu...menarik ni!


Thursday, September 19, 2013

Thank you Allah

As Salam Readers,

fuhhh..hari ni mmg terasa panas betol!
moh le kita sejukkan hati iman kita ni dulu yek :D

hehehe...title post kat fb bertukar kat sini jelah yek
status kat fb tu dah ku delete. sebab apa? sebabnya biarlah rahsia
ada hati yang perlu saya jaga..heheh 

Alhamdulillah.
ada berita gembira utk semua
I'm pregnant back =)
Insya Allah hari ni dah masuk minggu ke 6
Alisha nak jadi kak long dah =)
owh tak tau nak rasa apa
suka happy excited nervous semua pun ada
patutlah sejak dua menjak ni Alisha tersangatlah manja ngan saya
sumpah sangat manja =)
rupa2nya ada udang di sebalik kuetiaw T____________T
 
kawan2 tolong doakan utk saya n adik baby yer
terima kasih
 
 

Wednesday, September 18, 2013

gathering gojes yg ke 2

As Salam Readers,

Happy WW uols.
tapi hari ni i tak ww yek.
hari ni terasa nak potpet2 pulak..hehee

geng gojes nak buat gathering kat kidzoona au2 setiawangsa.
rasa sayu je hati sebab x dapat join. hubby tak kerja n tak mau pi situ. anti sosial betul en hamzah tu..zaaaas
tetiba jumaat hubby bgtau sabtu ahad kena OT..woooowwwoooo 
mata terus terbuntang besar n terus cecepat tanya dia boleh x join group gojes.
hubby cakap OK
see...dunia aku yang punya gituwww

sabtu i gerak lewat sket. nak dekat kol 11 baru keluar. kemas rumah sikit2, sidai kain sikit2.
msg yumie nak gerak sekali. eh tetiba yumie dah dlm kereta n baru perasan msg..tetttt
takpolah..soh dia gerak dulu jek.

so i ke sana berpandukan waze semata2. hari tu sebab follow asmiza. so mmg aku tak cam la bangunan kiri kanan aku kan...mata memang zasss tumpu kat kete miza.heheh

time ni cuak gak lalu bangunan yang ntah pape, lalu akleh ntah ape ke benda tu.
tetiba tau2 je dah sampai simpang traffic light jusco tu..hahah!
tgk jam eh baru 11.40am camtu. Alhamdulillah ler tak sesat barat.
n lucky sepanjang perjalanan Alisha tidur aje.. good girl kan =)

ahhaiii 
happy sgt2 sebab dpt jumpe gojes yg tak pernah jumpe especially ros, shasha n airen :D
i kurang menjemah sebab alisha tak reti dok diam. ke sana ke hulu ke hilir naik capek kejar anak dara ni..h0h0!
bertabah je la kendong awak ke hulu ke hilir kan sayang =)
ros pukul 12 lebih dah selamat ke ikea. nak bershopping n jumpe miza.hihi
weolsss pi menjamu perut kat food court jusco.ahaiii
niat di hati nak follow kak mimy dll pergi visit cik na..tapi apakan daya, laki ku balik kol 4.30pm. so pukul 3 je terus berdesup balik..fuuhhhhh
 
masuk pandai, nak keluar tak berani..haha Alisha niii

layan le muka si Alisha nii

alisha nak main ngan fayel, tapiii takut2 haha!

sesi menjemah 1
sesi menjemah 2
sesi menjemah 3
from left: atas: sha, yumie, kak mimy, leenda, airen, anis. bawah: aku, ros, liza, wawa, ika
with ros, auni n humaira gojes!
with shasha n safiyyah gojes!

cer tengok Alisha dok camne..mesti dok terbalikpunye..mainan kt umah pun camtu..adehhhh



ok tata =)

Thursday, September 12, 2013

Happy birthday QI!!!!

As Salam Readers,

happy Thursday uolss!
malam ni khamis malam jumaat
wink wink wink
mak2 dara sekalian, sila jalankan tanggungjawab anda yek...
anak2 dara sekalian, sila kunci mulut senyap2 yek...ngeeeeee hahaha!
owh melalut pulak.xkena dgn tajuk entri hokay :s
zaaaaaaaaaaaaaaaassss!!!

ok ni cak cite ni..
haaa..hari nasib baik sempat ke majlis birhday Qi.
yg bestnya Qi lahir pada 31 Aug. tarikh yang bestkan..senang nak ingat birthday anak.
julia, i ada 1 soalan ni.
after qi keluaq, hang sempat x laung merdeka merdeka merdeka?hihi

hang suka naa nak pi jumpa Qi kan Alisha?ngeee

ju habaq majlis mula kol 2pm n abis kol4pm.
kitaorang sampai tepat2 kol 4pm ok.
time tu dah asyik potpet2 kat hubby, siapa soh dia mancing ntah.. =(
dah la bandar kepung hujan, makanya gigih berlari ke mcd sebab parking jauh jugak..hihi
bila masuk mcd tu tengok wahhhh ramainya gojes!terus i malu tau sbb sampai lambat.
terus p kat yumie cotcet2 n nampak pulak umi qi. terus laga2 pipi n pass hadiah.
bila tau qi tak potong kek lg, fuhhh rasa lega sih. ingatkan dah nak habis..hehe

hubby ajak dok luar.malu katanya..
i ON je bang. janji u tak marah i bersosial ngan gojes..hehe
hubby dok jaga Alisha, i dok angkut makanan sambil gosip2 kejap ngan gojes.hihi
sempat lagi taw bergambar ramai2. cumanya hp kat hubby. so xde la gambar reramai.huhu
bila tgk part bapak2 nak bergambar pulak, cepat je i soh hubby join.
huh!ngak mau katanyaa....ahhh malu bangat laki haku tuuuuh X____x

dan lagi umi qi wat piece kat kite
kek qi tu sedap ok. i tak tau i makan yg mana 1.
yang pastinye bukan pulut kuning tu yek.
umi qi bagi, i sapu je makan. pastu umi qi anta lagi 1.
i balun jugak..hikhik
kek sedap, haruslah licin kan =)

dah nak balik niii
 
tima kasih banyak2 ye umi qi coz sudi layan iolss n gojes yg lain.
layanan umi qi memang tip top ding dong bell gituwww.
seriously i rasa BEST sangat sebab dapat kumpul reramai.
Mcd tu macam gojes yg punye kan..riuhnye tak yah cakap lerr..laki haku yg tengok pun asyik dok gelak geleng2 aje..hahah!mahap la abg yek =)

to Qaiser Ilman
happy 1st birthday sayang
untie doakan awak panjang umur, murah rezeki n jadilah anak yg membanggakan umi n walid awk.
harap Qi sudi terima hadiah untie yg tak seberapa tu =)
akhir kata, dah besar nnt jangan lupe ngorat alisha taw!! ehhhhhh hover pulak 
haha!
daaaaaaaaaaaaa qi comel putih lopak!!!

Tuesday, September 10, 2013

070913 - happy birthday hubby!

As Salam Readers,

sabtu lepas birthday hubby.
time tu hubby sibuk dengan aktiviti memancing kat pulau pemanggil..
nak buat camne. abah, abang, adik, abang ipar kaki pancing. dapat pulak hubby si kaki pancing. so memang kena sangat la tu kan :D

depa balik hari ahad.
so gedik plan nak buat kek sendiri. dah standby buku resepi n bahan2.
tetiba aje mak ajak pi kenduri kahwin rumah sedara.
so terbantut ler plan itu. 
sudahnye kat bandar, tunjuk ajo lah kek ape yg berkenan di hati.

petang ahad tu plannya nak buat surprise kat hubby.
i dah balut sesiap kek tu ngan napkin alisha time nak keluarkan kek dari kereta.
boleh pulak tetiba anak buah si fikri tu cakap kat hubby, pak itam. tu kek pak itam.
hubby n kakak pun tergelak besarlah gamaknya!!
haduyai...tak boleh pakai betolla budak kecik ni..geram rasa nak gigit2 aje fikri tu..haha
makanya surprise tak surprise jelah jadinya LOL

happy birthday ayah!!
see muka hubby..berkilat uuu!tak sempat mandi lagi, haku dah sibuk soh potong kek..ngeee
rythm si jantung hati saya!
 To
Muhammad Hamzah Bin Zainal Abidin
happy birthday abang
semoga panjang umur
murah rezeki
sihat selalu
terima kasih kerana menerima n menyayangi syg n alisha
semoga cinta kita rindu kita kekal till jannah, Insya Allah
amin

hadiah alisha pending
hadiah hubby pending
lalalalalala

Monday, September 09, 2013

cerita baraan campur yang ketinggalan trains haha!

As Salam Readers,

entry kali ni kasi tapau semua baraan..hehe
macam le byk sangat baraan yg i terjahkan...kekeke
baraan rumah gojes ada, baraan rumah member pun ada..
yang penting raya dah habis, tp topic baraan tetap nak up jugak :p
sapa nak baca, silakan..
sapa yang muak nak baca, sila XXXX dengan laju yek...ngeeee

24 Aug 13
tenghari b4 p rumah depa sempat lagi menghabiskan duit kat pureen warehouse sales..hoho!dasar mak yang tak senang duduk tengok sales sana sini..aku le tuww :p
around 4lebih camtu gerak ke rumah exhousmate syima n yumie kat kinrara. yumie ni bff sejak dari zaman belajar lg. syima pulak kenal mse duk bujang kat sunway. 2-2 perangai gila gila kauuuu :D
lepak sampai isyak n lepas tu cecepat terjah rumah member hubby pulak. nasib baikla semua pun kat puchong..h0h0!


pakwe makwe merajuk..main sorang2 lg besh kan..heh
yumie+iman, ctmah+alisha, syima+danial
see akak kawasan si iman tu T____T
25 Aug 13
hari yang dinanti2kan!yeaahaaa
arini nak bergojes kat rumah aty hokay..
before p rumah aty, kitaorg singgah rumah ex-classmate syida. rumah dia pun kat rawang jugak..mak aiii..jauh bebenar rawang tu kan..port klang - rawang = hujung dunia 
yumie dah lama sampai, tapi i is terhegeh2 atas highway lg..haha

kol 4 lebih baru gerak ke rumah aty. i followed yumie.
yumie followed waze. sudahnye waze bwk kami ke rumah kongsikong indon..hahaha
pusing punya pusing, Alhamdulillah sampai jugak ke teratak aty.
time ni semua gojes dah busy bergambar, busy nak balik...haduiiii
terasa sgt tak best sbb sampai last minute.. padan muka kau timah..huhu
nak makan pun dah x lalu sebab sibuk nak bergambar aje..kahkahkah
i, yumie n didi tetamu paling last lepak kt rumah aty. siap mandikan Alisha lagi taw.
thanks aty sebab sudi melayan tetamu last ko ni..
cian kat ko kan...jenuh nak berkemas 1 rumah oiii =)

3 sekawan qaleef, iman n alisha
tetamu paling last: didi, ctmah, yumie n tuan tanah aty
with didi aka ateh saya =)

31 Aug 13
kol 4pm terjah birthday party qi dulu. yang ni i cite next entry ya umi qi =)
balik dari birthday qi, pi baraan rumah ekin. 
memula tu hubby xmau pi sebab i nak pi rumah huda la, rumah kakaklah.
dah ku bilang kat zura xconfirm pergi, kena pujuk hubby dulu. at the end berjaya jugak pujuk hubby dengan alasan kejap je abg. kite pi makan minum, pastu balik ek.haha!

bilik zara yang comel
daddy gojes
hidayah, kak mimy n zura disebalik tembok putih,ekin n anis

khairul meriba anak.alisha suka naa kacau abang tidurkan.grrrr
cikgu2 melayan anak2..apelah yang leenda cuba sampaikan kat iman tu kan..kekeke

lepas tu terus gerak ke rumah huda..acehaiii..kat jenjang je pun..

dekat aje ngan rumah ekin =) beraya sambil melawat baby syakir.

with muhamad syakir ilyas. alisha sibuk main pintu!
lepas tu terus ke kepung sentral rumah kakak.
dong deng dong deng kol 10 gerak balik. 
hubby ajak singgah umah mak pulak...haku follow aje loh T_______T
kol 1am baru balik rumah sewa. sudahnye isnin bermata panda..kekekeke

5 Sept 13
Open house kat opis. 
pot luck style. setiap department bawak makanan. 
i makan banyak hokay. semua lauk nak rasa..haha!
padahnye perut mmg full gilos. dah la makan banyak, pastu boleh tapau lagi k.
haha! biasalah dasar mak-mak katekan :D

from left: liyana, haku n huda
pot luck!
buah2an pun ada taw
hurm...apa lagi yekk
banyak naaa tempek gambar dah niii
rasanya dah completed kot cite raya saya!
dah masuk zulkaedah pun, tapi nak juuuugak hapdet pasal jamuan raya
ada ku kesah jemah ooiiiii
X_______________________x