Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, January 16, 2014

adik dan kakak

As Salam Readers,

Adik Alisha
Hi uolss! hari ni adik baby dah genap 23 minggu =)
Kan aritu ada habaq nak check jantina baby ngan bidan kan..eh hubby pulak kemahen eksaited soh scan dulu. kite ikutkan je lah..dalam hati memang nervous habis kot nak tau jantina baby..hehe!

so malam tadi we all decided gi klinik mediviron kat seksyen 18. mediviron ni klinik panel tapi bab-bab yang melibatkan mengandung ka scan ka company tak cover OK..choiiiicaaaaiii!!!wutever laaaa

Dr. perempuan (nama x tengok pulak) tu tersangat laa baik n friendly. 
rasa macam ibuku pulak =)
mula2 dia tanya soalan sikit-sikit n pastu dia suruh baring untuk scan.
masa ni Alisha behave lagi. tengok jaa aku baring sambil sengih-sengih.

Dr. ni banyak explained kat hubby coz dia nak fokus satu-satu katanya..aku iyakan ajelah.
seriously hubby tersangatlah excited coz adik baby sangat active. kejap-kejap genggam penumbuk, kejap-kejap bengkokkan tangan lah, luruskan tangan lah, kejap-kejap pandang atas, kejap-kejap pandang tepi. sangat suwit tau coz hubby n Dr. dapat tengok movement baby and at the same time aku memang rasa la perut bergelodak..hihi!

Pastu bila part nak scan jantina tuuu yang semacam jek. si kecik ni kepit kaki oiii!
alahai anak.. ekau malu ye nak tunjuk kat kami..hihi!
takpelah... kami tak kisah. nanti dah cecah 7 months, kita gi scan 3d 4d pulak ye sayang =)

23 minggu =)

Kakak Alisha
Hubby tak suka betul aku panggil kak Alisha..haha! Hubby cakap tunggulah adik baby keluar dulu. then, barulah panggil kakak...kekekeke!suke hati kau laa bang T______T

Esok Alisha genap 17 bulan (1tahun 5bulan). cepatnya masa berlalu!!!anak dara ku ini dah semakin besar n comel n aktif.. Amin =)

Alisha nye hobi la ni makan! tapi bukan makan sangat pun. napsu makan je lebih.. makannye ciput aje..h0h0! 
memang pantang nampak makanan / minumam k. 

Aritu pernah la teman hubby masuk butik levis. masa ni Alisha sibuk ke sana sini pegang seluar itu ini. tak lama pastu, masuk 1 family cina. si nenek tengah nak bagi roti kat cucunya. tetiba je Alisha menonong gi kat nenek tu sambil hulur tangan n cakap nak nak!
ohhhoiiiiii!!!malu gile ku rasa..hahah! aunty tu dok gelak-gelak je sambil cakap itu pasal saya suka bawak makanan. budak suka makan. tetttttttttt! lepas-lepas tu je, setiap kali keluar memang aku standby roti ka chocolate ka or any kudapan. h0h0!
tak mau peramah sangat Alisha oiiii. kemaluan ibu tau..hihihi

n lagi satu Alisha memang pantang tau nampak yogurt.. panjang je tangan mintak sambil mulut cokcet cokcet nak nak nak.. 1 botol kecik tu pun dia boleh perabihkan tau. mungkin dia suka sebab ada rasa masam-masam tu kan. Aku suka beli perisa strawberry sebab aku boleh tumpang makan sekali..hihi

epal ganti ngan yogurt =)

esok cuti thaipusam. malam ni kami nak balik johor!!yay!
selamat bercuti kawan-kawan
doakan perjalanan kami selamat sampai yek. Amin

jom follow n terjah Ctmah Corner

12 comments:

erin said...

lishaaa..comelnya pakai tudum :)

~ NANA ~ said...

alaaaaa adik baby ni, malu2 pulak! cpt la tunjuk boy ke girl...hehe

lichaaa ni suwitt tau...pandai ek mintak makanan kat org...hihi

achiek anis said...

tau la nak tgk kemaluan...dah kuar kemalaun gitu....mu ni pung...hahaha

YaNg AyEsHa said...

x tau jantina baby lagi la ni..ari rabu aritu mase jmpe ifa pun dia ckp yg sama..melisa dh keluar baru dia panggil mia kakak

Aeen said...

comeynye kakak alisha...hehe..ain masa 2nd baby ari tu pun ade scan kat mediviron..sebab panel clinic company..sekali x cover la plak scan..huh..bayo je la jawabnye..hehe..

Chekgu Azrine said...

Happy holiday..
N have a safe journey

MimahAjil said...

comeynye kakak Alisha pakai tudung...ok la Alisha nk mkn ctmah..dia tgh selera

Asz Miza said...

Amboih comelnya Alisha pakai tudung tuu...

Adik baby sila bagi kerjasama dengan ibu awak..hehe

Shakina Farhan said...

comel alisha..! adik alisha cpt2 tunjuk..aunty pun excited ni nk tau..gegege..

amal salleh said...

awk.. xnk tau ke spe menang ni? hehe

http://cheqmoomoo.blogspot.com/2014/01/penerima-hadiah-dari-thaqif.html

ctmah said...

erin: tudum pun jadila rin..hihi

nana: licha muka xmalu sket.ikut perangai sape pun xtau. ibu tak ok.hikhik

achiek anis: yang..ku rasa mata pun yg blingbling yang.hahah!

yang: xtau lg wanie. tunggu next months pulak..tulah, cerewat naa ayah Alisha tuuu

aeen: scan murah jekan. part consult ngan dr. tu yang mahal sket.huhu

kak azrine: thanks kak =)

mimah: napsu je lebih mimah. makannya alahai ciput jek..huhu

amal: sorry dear!kita br balik bercuti..hihih!thanks dear!!!!

Ibu Lala said...

Suprise...