Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, February 25, 2014

3rd trimester

As Salam Readers,

Owh hari ni mood memang betul-betul ke laut..huhu!
ngantok oiii!!! tangan kanan still lagi berdenyut-denyut.
malam tadi memang tak lena laa tidur ku gara-gara injection kancing gigi ni.hukhuk!
sakit sangat tau..entah mommy kat luar tu dapat tahan ke tidak sakit ni..huhu 

checkup semalam nurse bebel-bebel sebab delayed 2weeks.
aku dah cakap anak aku tak sihat. ish!! dok paham-paham lagi.
tanya kenapa tak gi wat checkup kat mana-mana KK. ehhh!
boleh ke gi check kat memana KK?aku tak pernah dengar pulak..watever la!dush2!

pastu check hb. hb low 10.3 =(
before ni tak pernah pun serendah tu. selalunya 11 ke atas.
mungkinlah sebab aku malas makan ubat 1 or mungkin aku stress kot.
entah mana satu mungkin pun aku tak tau.

bab berat badan tu yang rasa cam tak best jek. cam tak caya jek!
berat 50kg oiii dalam masa 28weeks aje. bila aku check berat masa Alisha dulu, 38weeks baru 50.3kg! watdehek! kemain besau lagi selera aku kali ni..adushhh!
ke sebab baby lelaki ek? korang yang baby boy memang perut besau-besau ke?
etty!!!berat ko memang mencanak naik ke masa ngandong umar dulu??? T______________T

result ayaq gula Alhamdulillah cun 5.0
tapi nurse cakap pasni kalau berat still naik lagi, kena minum kali kedua..
omg omg omg! siyes aku tak suka n tak mau minum dah
terasa macam nak puasa je setiap hari. hukhuk!
ape yang perlu aku kurangkan ek?
nasi?manisan?chocolate?
hurm hurm hurrmmmmmmmm

gambar perut??erkss!
malas nak amek..memang besau laa adik baby ni..
berapalah berat awak tu kan sayang

12 comments:

Wawa said...

eh 3rd trims dah?? cepatnyeee! hihi...aku dlu ngandung naila berat naik smpai 25kilo...
skang ni pulak baru 1st trims, berat dah naik 8kilo...lalala...:p

SyimaSyaz said...

ceptnya dah 3rd trims kan.... adoii.. dah tak lama dah tu.

eh baby boy perut besar eh? dulu masa preg aisya, org dok kata mcm boy mcm boy sampai neves rasa (sebab dok beli baju pink je)..perut kecik masa tu.

mrs kayrul said...

timah...anak kedua biasanya akan besar dari yg sulung...anak aku yg first 2.95kg..keluar no 2 terus 3.5kg...mencanak naik...berat pun ngeri tengok...gigih la pantang giler2...anak dah besar dapat balik berat masa pregnant...hwuaaa stress nak turunkan berat badan oii

yUmiE AzuRa said...

Aiskrim tu jgn makan tgh malam!!kek lah, segala macam makanan manis lg.itu segala punca berat naik tau.hehe..eh tp sye siyes ni!!

::puan ungu:: said...

Daku pun berat naik banyak...kena bebel-bebel dengan nurse...

ibuhebat said...

akak, anak yg keempat tak kena pulak injek kancing gigi..

~ NANA ~ said...

i dulu sehari jugak la sakit tangan...

haaa hb rendah tu mkn bilis byk2...hehe

masa pregnant ayish dulu beart i naik dlm 15kg sampai beranak...pastu yg turun 10kg je sampai la skrg...kahkah...susah betol nak turun lg 5kg tu

MimahAjil said...

aku mase hasif mmg berat kaw2 naek.smpai nk bersalin 20kg gak la.dgn gdmnye...mgkn faktor ank sulung+aku tak keje.duk umah mkn tdo je.kali ni smpai checkup td berat aku naek 0.4kg je...tkdela mendadak nau...gender lelaki gak..hahaha...bertabah la ye ctmah

Asz Miza said...

Ct miza dlu masa ammar berat naik 20kg kot..pastu lepas bersalin turun 22kg..hahaha..tp skg naik balik 6kg.. papepun kna kurang makan manis2 ct..ice cream and cake and chocolates. :)

adnil linda said...

Hihihi...dlu mse yg slung tyme 5bln pn org da persn...yg no 2 nie..da 5 bln pn org tnye blik..betul ke ngandung nih...aduh..fenin2...

Anak Lebah Comot said...

Masa 1st boy berat naik dekat 15kg tp kuar kecik jer 2.75kg. 2nd nie girl...naik 10kg tapi berat bby 2.9kg. Yg 2nd preggy doc soh mkn bny2 ckp bby kecik...sekali kuar lg besar dr si abg.

umie shahidah said...

aku dh kata.... sakittt..lenguh2 smpi 3 ari haaa... btahan je la... tp cian la ko tmah.. nk kne press moto lg...huhu...