Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, February 14, 2014

minggu mengantuk ala-ala kak limah @____@

As Salam Readers,

rekod kerja aku tuk minggu ni memang tersangat teruk.huhu!
isnin aku EL sebab aku ngantok tak cukup tidur. selasa rabu aku gi kerja dalam keadaan zombi kampung pisang. semalam aku MC sebab aku stress tak cukup tidur..huhu!
n hari ni pun aku tersangat mengantuk niii! dah bape kali kepala ni tersembam depan pc..huhu

Untuk pengetahuan korang, Alisha kena alahan n hampir nak masuk 2minggu. aku tak tau alahan tu datang dari mana, sebab apa, punca apa. mula-mula naik kat tangan aje. gi klinik private, Dr. cakap Alisha allergic something. Dr. suggest tukar segala mandian, bedak n lotion Alisha kepada Johnson Milk. Dr. bagi cream yg ada steroid n cream vitamin E. Keluar dr klinik terus singgah giant cari semua-semua yg Dr. suggested tu.

hari demi hari tengok makin teruk. naik kat lengan n badan pulak. kesian dia dok la tergaru-garu sambil cakap gatal atal atal.huhu! kiteorang terus gi KK sec 7 pulak. Dr. cakap should be takde problem dengan mandian tu semua sebab since baby lagi Alisha pakai mandian yang sama. Susu pun tak mungkin sebab aku memang jenis stay pada 1 susu jek.
Pastu Dr. bagi ubat sama cam klinik private tu bagi. aku memang tak sapulah ubat yang ada steroid tu sebab tau kan apa effect menda tu. dah la kulit baby nipis.huhu! bertekak jugaklah kami laki bini bila dok discuss pasal ubat tu. bukannya ubat tu tak OK, cumanya aku tak suka bila ubat yg ada unsur-unsur steroid ni..huhu!

tengok still sama, xde perubahan pun. kitaorang sapu plak calamine lotion. tak sampai 10 minit camtu Alisha dah menggaru 1 badan..huargh!! pity my baby! garu sambil menangis..huargh! garu sampai berbekas tau. lagi-lagi kat pelipat tangan n punggong.. seksanya aku tengok Alisha..huhu! nak tidur langsung tak boleh tau. aku terpaksa garu badan dia, leher dia. dah garu pun still lagi dia cakap atal atal atal sambil nangis..huhu! pastu kitaorang gi beli sabun sebamed, rooibos tea ngan minyak habbatussauda. bila jelah selagi aku rasa nak beli..huhu!

paling sakit hati bila kami gi hospital klang, depa cakap kena cek cam biasa dulu. depa cakap sepatutnya kami kena pergi KK semula mintak surat untuk di refer. WTF la! siap mention lagi, encik puan tak tau ke KK dah buka sampai 11pm. then laki aku terus bengang n cakap OK OK OK. keluar je dari bilik tu, terus dia ajak balik. menyesal datang katenya..huhu!

dah la ekon rumah rosak. malam semalam seharian aku dok dalam kereta berdua ngan Alisha. kol 3 am aku masih bawak dia pusing-pusing atas highway kesas tu sampai kol 4 lebih. pastu aku benti lepak kat petronas sampai kol 6 am. masa lepak kat petronas tu la Alisha dah mamai-mamai ngantok nak tido. aku dodoi kejap jek tengok-tengok dia dah tidur. cepat-cepat letak kat seat belakang n terus berdesup balik rumah. laki aku?hurm hurm hurm laaa..huhu! watever la! masa ni aku rasa gila stress tahap nak bunuh diri..huhu! serious tak tahan sangat =( 

semalam aku decided memang nak amek MC while bawak Alisha pi jumpa pakar. serious rasa stress tak cukup tidur. mula-mula nak pi DEMC, tapi laki aku takut mahal or kena tahan. manalah cukup duit kalau kena tahan. then aku suggested aje gi klinik pakar kulit. aku google klinik pakar area shah alam n jumpe 1 klinik ni klinik pakar pediatrik kanak-kanak kat sec 9. terus berdesup pi sana. nanti aku cerita next entry eh. penat dah menaip..mesti korang malas nak baca cerita panjang aku ni.. T___________T


belakang badan Alisha..korang nampak tak? kesian dia tau..huhu!

To anak ibu Nur Alisha Kaisara,
doa ibu 1 jek
ibu harap sangat awak cepat sembuh n kulit awak kembali seperti normal
ibu tak sanggup dengar awak menangis setiap masa sambil cakap atal atal atal
even though ibu suka dengar perkataaan atal atal dari mulut awak tu, tapi realitinya ibu tak sanggup tengok awak suffer macam tu sekali..huhu!
cepat baik ye nak. ibu mana yang tak senang duduk kalau anak sakit..kan kan
korang doakan my Alisha cepat baik yek..thanks

12 comments:

umie shahidah said...

aku klu pg.. xleh bangun pg.. cmfirm tido smpi kul 10.. pastu bangun.. bdn jd lenguh.. ptg plk.. cmfirm mata layu... tp ku gagah kn bukak je.. layan fb ngn blog je la...

to alisha.. cpt baik syg... cian die badan gatal2..

Aeen said...

Raees ada sekali dulu keluar merah2 camni kat badan kat muka...masa tu dia demam..so kiteorang ingtkan mungkin sebab panas keluar merah2 tu..pegi klinik doc kate xde ape..bkn campak or ape la...bagi ubat..balik umah still tgk xbaik2 lagi...last2 gi klink balik doc ckp dia alergik ubat..huuh..

SweetLikeWhat said...

cepat sembuh syg aunty!

Anonymous said...

adakah baby bru lepas cucuk vaksin..ada jgk yg terkena aefi lps cucuk ni...Wallahualam

ayahmamilisa said...

aunty dd doa alisha cepat2 recover ye sayang..cian sangat dia..
kechek be strong k..

LisaLisut said...

kesiannye alisha.. i tatau nk suggest ape. huhu..get well soon alisha.

YaNg AyEsHa said...

kita tak tau lah kalau alisha kena mcam kita kak..tapi boleh try produk tropika..kite pun tgah pakai produk tu..sabun dgan lotion dia..tapi sbb x konsisten..x de perubahan sgat..boleh tgok dekat page great baby skin..ape2 nti akak roger kite eh

-DoUbLe Z- said...

Ya Allah...siannya Alisha...
Semoga cepat sembuh sayang....
To ibu Alisha, take care juga tau...
Aunty skang super busy..skang ni pun masih kat office..
Sekali lagi, cepat2 sembuh ye sayang..Aminnnnn

erin said...

sian alisha..sian ko jgak, tc tau tmah

fifi said...

Get well soon licha...

Misz Pinkie Winkie said...

kesiannya alisha..tak sanggup tgk,siap ngadu lagie gatal..gatal...
alhamdulillah skg dah ok sket..ibu kuat yerk

MimahAjil said...

Berbirat2 tu ha..kesiannya Alisha