Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, February 04, 2014

Ms Jezzlyn 3D 4D Scan in Malaysia

As Salam Readers,

hatiku meronta-ronta nak tau jantina baby dari dulu lagi. tapi ku tahan tahan tahan semata-mata nak tunggu 3d 4d scan ni. Masa Alisha dulu, aku buat ngan vision college, tapi vision college kena datang waktu bekerja. so adik baby ni aku pilih 3d 4d Scan in Malaysia. Scan 3d 4d ni boleh dibuat seawal 24 weeks sampai 30 weeks. lebih dari 30 weeks depa tak sarankan sangat sebab masa tu baby dah membesar dengan jayanya =). yang bestnya if masa scan tu tak nampak muka adik baby, depa tetap akan charge tau. tapi depa charge sebagai 2d scan. so takdelah korang rasa membazir or rasa menyampah ke ape kan. hihi!

Appointment hari Ahad pukul 3.20pm kat Hospital Umra Seksyen 13 Shah Alam. masa aku sampai tu memang la ramai orang tapi aku tak rasa pape pulak sebab fikir dah buat appointmentkan. sekaliiii amek kau!!!! 6.04pm baru dpt jumpe Ms Jezz tau! stress dok tunggu lelama kat situ. rasa macam kat KK pulak dah..huhu! dalam email memang depa ada habaq FIRST COME FIRST SERVE BASIS tapi siyes aku tak sangka seramai itu..huhu! or mungkin sebab kat shah alam, tu je satu-satunya klinik yang join by 3d 4d Scan Malaysia. ontahlaaa labu labi

before scan, nurse cek berat, air kencing and tekanan darah. pastulah melangok tunggu nak scan.huhu! scan tak lama pun. if baby bagi kerjasama, dalam 20 minit dah settle. Alhamdulillah adik baby memang 100% bagi kerjasama, macam Alisha dulu. posisi adik baby pun sama jek ngan kak dia. yang paling best tu, mula-mula je dah nampak kemaluan dik baby! siyes terang jelas dan nyata tau sampaikan hubby aku melompat tepi Jezz. haha! bila fikir-fikir semula rasa macam lawak pulak tengok dia melompat. eh...aku type melompat ni, mesti korang dah boleh agakkan jantina adik baby ni =) 

sama jekan posisi 2 beradik ni =)
adik baby tengah garu hidung tuuu
nampak tak nampak tak? =)
Alhamdulillah adik baby sihat. 
air ketuban cukup. 
EDD lari sehari jek, 15 Mei 2014. 
Berat adik baby 791gm. 
owh...patutlaa aku rasa perut membesar dengan jayanya T__________T
lepas ni nak cari nama adik baby pulak! yehaaa....
harap2 la laki tak mimpi lagi. kali ni biar aku pulak yang mimpi nama adik baby..hikhik

kesimpulannya aku rasa puas hati dengan servis Ms Jezzlyn. even lambat, tapi servis dia tiptop ok. Charges untuk 3d 4d scan ialah RM 120 termasuk 3D picture and 4D video in CD and 1 4R Colour Print Out. RM 120 ni kalau korang buat online appointment la yek. kalau terus pi hospital, charges jadi mahal sikit. 

or else korang leh check kat sini https://www.appointmentquest.com/scheduler/2160064131 semua maklumat ada OK

19 comments:

mOoN said...

Jelasnyaaaa...hehe..

CikNaa said...

wahhhh! tanjat boboi! hahaha.. terang giless bebird dia ok.. hebat la bleh geng :)

erin said...

klu hamzah tak mimpi pun, dia ttp tipu ko ckp dia mimpi, ko bukan tau pun..hahahahaha

ayahmamilisa said...

ateh pon scan 3D lisa kat hospital umra dulu..wah congrats kechek dapat sepasang :) bestla alisha ada kawan adik boboi..teringin nak baby boy gak..huuuu~

Wawa said...

Eh harga dah naik! Hihi...
Dulu rm90, pastu kalau tak nampak muka free...kuikui...
Yeahhh! Alisha dpt adik boy...

as ♥ Leenda said...

yeayyyy..dah sepasang jugakkk..boleh shopping baju2 kaler biru lah pulokkk..yahuuuuuu

umie shahidah said...

uhhh nmpk sgguh bibird die...bestnye dpt spsang dh.. :)

♥ ROS ♥ said...

Yeayyy sepasang..lega dah mak nnt..hehee...

alysapunye said...

ira nak g check minggu ni, ari sabtu...eh, dia kire first come first serve ke?bukan ikut time yang kite schedule ehh??
nak g awal la macam nih...

YaNg AyEsHa said...

yeay...baby boy..bestnya..hihi

ieza ashaari said...

Ohooo..bby boy di situ..za xwat pn scan gini..hihi..next time nk wat r..hihi..

yUmiE AzuRa said...

hahaha sokong erin!!kihkih

LisaLisut said...

bestnye dpt boy! cukup sepasang. hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

wah, tahniah
hehehe

Bazilah (^0^) said...

tahniah ibu alisha :) best nye dah sepasang hehehe. jeles niiiiiii

~ NANA ~ said...

eh gitu ke rupa bird? jakun skejap sbb ayish punya dulu x clear mana...wakakakaka

ctmah said...

Alhamdulillah, thanks semua =)

erin: ahh..aku x kira..hari2 aku nk ckp aku mimpi nama ni..aku mimpi nama ni! huhu

wawa: haah wa!dah naik 30hengget.grrrr

leenda: kelmarin nak shopping baju baby. sampai2 je the store terus blurr kejap sbb tgk kaler biru hijau.last2 kakak jugak yg mendapat baju!adoiiii

ira: haah yang. first come first serve..huhu

yumie: diam! diam! diam!haha

nana: timah pun jakun tau sbb nampak terpacak..hehe!!

n0ruL said...

kena mimpi hari2 lah cmnie wak...hehe

Nazirah Muhamed said...

Masa nk tgok jentina brapa weeks bru nmpok tu