Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, March 13, 2014

HB naik semula. apa rahsia?

As Salam Readers,

Selasa aritu ku ada checkup 31 weeks. 
ehhh semakin cepat cepat dan cepat. nebes mak tau T____T
Alhamdulillah berat naik 1 kg aje and HB naik ke 11.2. Alhamdulillah =)
Act 2 benda ni je yang aku risaukan tau. tak mau la kena cucuk sana sini lagi..tak kuasa nak sakit sana sini lagi.huhu

aku follow petua mek etty. ma kasih nowk! mek mah sayang mek ty :D
habbatussauda baraka, jus delima gulshan, madu dan susu kambing. VCO cataylst aje yang xde. semua ni aku beli kat kedai az-zain (Yaqin Mart) area seksyen 15 Shah Alam. Alamat kedai: No.9, Jln Tukul P15/P, Seksyen 15, 40200 Shah Alam. Aku suka gi kedai ni sebab semua yang aku nak ada kat situ dan lagi 1 kedai ni banyak jual produk muslim dan halal.


baraka - sebiji sekali. aku makan waktu pagi before breakfast
1 sudu teh gulsan + madu - 2x sehari. pagi n malam. aku campur air masak sikit n minum
susu kambing - sehari sekali. aku minum samada pagi or malam before tidur 

Pil zincofer yang KK bagi utk tambah darah tu aku langsung tak leh makan weh..setiap kali makan jek, kepala aku pusing2 dindong bell. pening yang hamat sampai nak bawak motor pun tak leh.huhu! sudahnya aku makan 3 4 hari aje, pastu aku terus stop n terus cuba resepi etty tu =)

Kak Mimy pun baik hati bagi 3 supplements kat aku. arini aku try makan yang ni plak. 
hopefully HB aku makin cun and cantik. amin =)
   

thanks etty =)
thanks kak my =)


 

6 comments:

MimahAjil said...

Alhamdulillah...moga2 hb awk trus cantik slalu ye...minum air gula dh ke?

ieza ashaari said...

Alhamdulillah. Semoga hb cntik smpai bersalin nnti.

Wawa said...

hb jatuh gak!hehe...tp tnggu nx week, klu resepi mak aku tak bejaya baru beli sume resepi timah ngn mek etty!

~ NANA ~ said...

thanks nana takde? hahaha

banyak nau makan segala benda...tp berbaloi bila hb naik kn :p

~YUN~ said...

Yun pn try amalkan makanan sunnah,ari tu ms preggy asik hb low je,sekali ada orng suggest minum jus tok guru..so try before g klinik,alhmdulillah naik 11 lebih..bguskn makanan sunnah ni.. :)

ctmah said...

mimah : Alhamdulillah. air gula dah minum harituuu..hazab naaak telan 1 cawan besar tu...huh!

ieza: Alhamdulillah, thanks wak =)

wawa : sila makan sup ketam banyak2 k :p

nana : apa saja untuk baby nana..haha!

yun : Alhamdulillah, baguskan yun. x sia2 usaha kita =)