Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, April 24, 2014

Alhamdulillah dah pusing =)

As Salam Readers,

37 weeks
nak inform kat korang ni =)
Alhamdulillah...
rasa syukur sangat-sangat tau 
even though semalam rasa pancit semput penat sangat sebab 2 kali ulang alik pi klinik, tapi semua tu berbaloi-baloi untuk aku and adik baby =)

Alhamdulillah, kepala adik baby dah ke bawah!!! Alhamdulillah =)
mula-mula scan aje doktor terus tuju bahagian bawah n terus senyum sambil cakap see kepala baby =) Aku rasa macam nak melompat katak, melompat bintang pun ada.

Malam sebelum tu atas nasihat laila, aku gigih baring n angkat kaki tinggi-tinggi. time ni buat sesorang aje sebab hubby dah tido =( aku baring n sandarkan kaki kat sofa. sambil tu naikkan kaki pelan-pelan =( pastu etty soh buat solat hajat, solat taubat. OK kol 3.40am camtu aku bangun buat solat hajat, solat taubat n tido dalam posisi sujud..adeh..sakit kepala den terpeleot. memang seribu daya la aku cuba buat sehabis baik =)

Alhamdulillah!!! 
tak tau nak gambarkan perasaan tu camne. pastu doktor scan sana scan sini sambil senyum-senyum. punggung baby kat atas perut, patutlah ibu rasa senak semacam nak. pastu kaki kat belah kanan. memang rasa la adik baby dok kuis-kuis gitu. doktor pusing-pusing scan kat belah kanan n panggil kawan dia. dingdong dingdong n cakap owh really pretty, really nice sambil senyum. rupa-rupanya depa tengah usha bebird adik baby x______________x
comel aje doktor ni tau. hai la adik baby ni, awk tak keluar lagi tp org dah puji bebird awk.hihih!kelakar betul =)

selesai part scan. cita pulak kat doktor yang keputihan aku ni makin worst.
sangat banyak n tak tahan gatal sampai tetiap malam aku main korek-korek depan cermin.huhu! doktor pun ngeri bila dengar aku cite korek guna jari n cotton buds.haha!
 
doktor offer nak check and soh baring kat katil, sambil soh staff dia prepare speculum etc..homaiiiii!!!!!terus rasa ketaq-ketaq bila ingat mulut itik tu.ngeeeeeeeee
redha jelah. nasib baikla doktor buat slow slow, just rasa perit-perit sikit aje..huhu!
doktor amek sample and staff dia informed result boleh dapat dalam tempoh sebulan.haha!
doktor tergelak kejap sebab time tu aku dah beranak kot.huhu!takpelah..halal ajooo 

adik baby,
ibu berdoa and harap sesangat awak duduk elok-elok kat bawah tu ye sayang
ibu tau, anak ibu ni baik n mendengar kata =)
ibu, ayah n kak licha sayang awk sangat-sangat tau
tak sabar nak cium, bau n peluk awak
semoga kita berdua dilindungi Allah selalu
amin

terima kasih pada yang mendoakan aku n adik baby.
sesungguhnya hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa korang-korang =)

8 comments:

.ieLah. said...

Timahhh! Syukur alhamdulillah. Semoga adik baby keluar dgn sihat dan selamat. Aku plak x saba. Hehe


Part korek2 tu aku gelak la timah. Aku dulu pon teruk sesangat. Tp aku mmg infection. Harap2 mu xde pape la

aThidEaN said...

alhamdulillah
hebat adik baby
anak soleh insyaAllah
dari dlm perut dah dgr ckp mommy

n0ruL said...

alhamdulillah2

moga dipermudahkan urusan awk n dik bb..sye pun x sabar nk jmpe dik bb nie..

:P

Aeen said...

Alhamdulilah..adik baby dgr ckp ibu suruh pusing..dy pun pusing..heheh...

YaNg AyEsHa said...

Alhamdulillah..tak sabar tunggu dia keluar..hihi

Chekgu Azrine said...

Syukur alhmdulillah..
Seronok sgt baca nih..kikiki..
Selamat bersalin ye sis

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com n saya follow sini, kalau sudi follow la saya balik yer...

Mommy_Cha said...

alhamdulillah.
nice birdy dah pusing.
kikikiki :)