Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Sunday, June 15, 2014

5 hari berkampung di wad

As Salam n Sejahtera readers

alamak..lupa nak cita ape dah. atenya mak anak 2 busy sesangat. baru ku tahu camne rasanya mak beranak 2. haha!

entry lepas aku ada habaq yang laki nangiskan.huhu! citenya begini, laki aku tunjuk 1 risalah ni n terus cakap sayang tak tau ke? aku cakap depa takde cakap pape pun n terus terus aku pulak yg melalak. rupa2nya Asyraf ada g6pd deficiency. depa detect dari darah kat tali pusat. seriously aku rasa down sesangat time tu n berkali2 aku cium baby.

memanglah aku pernah dengar pasal penyakit ni tapi aku memang tak sangka yang asyraf akan dapat g6pd. masa tu aku memang tak leh fikir pape dah lagi2 bila hubby cakap aku n baby kena tahan wad 5 hari sebab doctor nak pantau jaundis baby. what? 5 days?maknenya dari hari ahad sampailah hari khamis. seriously aku memang dah melalak2 time otw ke wad 5e tu. gile kau!aku rasa n memang tak cukup kuat kot nak hadap 5 hari kat wad. the 1st thing aku fikir is Alisha. sedihnya nak berjauhan ngan dia =(

5 hari dok kat wad memang rasa sgt membosankan plus menyakitkan. sakit sesangat kat area perut ni. lagi baby menyusu lagi sakit. aku rasa macam sakit constraction tu. doctor cakap normal sebab rahim tgh nak mengecut. sampai menangis kot tahan sakit tu.huhu!

selama 5 hari tu, setiap pagi depa akan amek darah kat tangan asyraf n sekali je asyraf duk bawah lampu biru. bila dok bawah lampu tu, semalaman aku tak tidur k sebab takut hidung dia tertutup dengan penutup mata tu. pastu lampu tu panas!dia x selesa kot dok bawah lampu tu.kejap2 merengek kejap2 mengempeng nak tek.

paling aku tak suka bila share toilet. bukannya aku ni memilih ke hape tp memang siyes aku tak suka geli semua2lah. dalam toilet, dalam bilik air ada je darah kat lantai. pastu cuci tak bersih. pastu bau darah palinglah aku tak tahan. bila nak buang pad dalam tong sampah lagilah aku nak muntah. awatla depa ni tak cuci pad tu. kotor kot darah. setan suka la tengok darah2 ni.huhu!

paling best time waktu melawat aje. mujurlah hubby amek cuti seminggu. setiap hari dia datang n teman aku. bila public holiday mesti dia angkut mak n Alisha. mak pulak mesti masak lauk pantang. ahhh sadislah bila kenang semula.sobs sobs
kalau hari biasa budak2 tak leh masuk. ada 1 hari tu hubby dtg ngn mak n alisha. so bergilir2lah mak n hubby naik. sebak dada macam nak pecah ok bila xdapat jumpe alisha, just usha dr tingkap,call n kiteorg main lambai2. huarghhhh meleleh2 ayaq mataa!!!

n tima kasih to wawa micha kak my zura sha nurul eli n yati coz sudi memeriahkan wad 5e =) thanks korang. terubat sket rindu aku kat korang. liza yumie zara shima thanks tau coz sudi terjah rumah aku yg serupa kapal karemmsss tu.kikiki

haaaishhh tu jela cite 5 hari aku. tonggang langgang pun lantak lerr..hihi

to Muhammad Asyraf Haikal
ibu doakan awk sihat cergas n sentiasa dirahmati yang Esa. amin

4 comments:

Chekgu Azrine said...

InshaAllah..
Semoga membesar dgn sihat

Didie Kamila said...

Be strong..semoga semua baik-baik..:)

n0ruL said...

inshaAllah semua akan baik2 aje..awk pun doakan sye ea..moga sye pun kuat jge..

Mimy Hamid said...

ala pic kami takde ke hehee