Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, November 06, 2014

penantian suatu penyiksaan!

As Salam and Sejahtera Readers,

tajuk sesuatu betul..haha!
just nak share aku dah dapat kunci rumah!
weh0ooo Alhamdulillah =)


Masya Allah, macam tak percaya dah ada rumah sendiri. walaupun rumah kecik size 756 square feet aje, tapi siyes rasa syukur sangat-sangat sebab ada rezeki aku nak beli rumah sendiri. buat masa ni aku mampu beli apartment aja =)

kontraktor dah cari n aku soh en harriz ni buat lamsum terus. malas aku nak pening-pening kepala cari lain-lain kontraktor. aku decided buat lamsum terus sebab harganya murah sikit. eh murah banyak kot. eh entahla labu. kalau buat satu-satu ni mesti mahal jugakkan (sebelum tu dah tanya ngan kontraktor lain, buat 1-1 memang tekan harga nowk!prftttttt!

renovation belum start lagi sebab rumah tu ada defect sikit. alah sikit je kot defectnya, pemulas pili mandi takde, getah tingkap bilik tengah takde n ada kesan crack sikit kat bilik tengah. 3 tu aje tapi report makan masa sebulan!lol betol!!!tapi takpe, nanti selang 2 hari aku follow up dengan property.hahaha

ahad lepas dah beli 4 kipas. 2 rubini, 1 kdk n 1 khind. dehhh kenapa lain-lain brand?
ehhh suka hati akulah nak lain2 brand.haha! ruang tamu ngan masterbed room nak boh rubini, bilik nom 2 boh kdk n bilik nom 3 boh khind. saja nak tengok mana 1 laju mana satu slow. ikutkan bilik nom 2 and bilik nom 3 takde besi penyangkut kipas tu, so aku dah habaq awal-awal kat kontraktor nak boh kipas =)

tiles aku nak survey weekend ni. maybe area jalan reko kajang. ni pun hasil google sana sini. ada yang kata jalan ipoh pun murah jugak. ahhh takpelah. bek aku usha kat jalan reko dulu.hihi! lampu memang aku nak beli kat house of lighting puchong. ni pun hasil google sana sini :D aritu dah pi and dah usha lampu mana yang berkenan. beli je dak lagi. aku tengok setiap orang yang masuk kedai tu mesti keluar bawak beg plastik berkotak-kotak. kami??? yilekk kosong hahaha!

tak sabarnya nak deko teko meko!!! T_______________T

 


Monday, November 03, 2014

bulan ni bulan penat!

As Salam and Sejahtera Readers

malasnya aku nak hadap bulan ni!seriously sangat malas ok =( =(
ku kena kerja setiap sabtu ahad sehingga 6 n 7 bulan 12!!!
seriously tak suka tak suka penat penat geram sakit hati!!!hahaha

kalau masih single takpelah jugak. ni dah beranak pinak kot. huh
nursery budak-budak ni memang off sabtu ahad. nak tak nak memang la aku kena angkut anak-anak sekali. dalam meeting awal2 lagi aku dah mention aku kena bawak anak. 
depa habaq bawaklah. choilaa!watever!!!

weekend lepas start dengan PTD Sepang. seawal pukul 7am aku gerak pi hantar Alisha kat rumah kak su. kak su tak leh jaga Asyraf sebab dia pun ada 4 org anak. tambah Alisha dah 5. kalau campur Asyraf mau Kak Su pitam kot.huhu!

pastu terus pecut pi sepang. anyonyonyo boleh pulak sesat sampai balai ketibaan pelepasan klia..hahahhaa!ko wat lawak ye tmah sobsobsss =( 
patutlah waze aku kematu senyap aje, rupa-rupanya tak on GPS. dasar enon btol kakakaka!

kat situ aku buat kerja pun acuh tak acuh aje. Asyraf sikit-sikit nangis, sikit-sikit susu. hihu! tidur pun tak sampai 1 jam. 20 minit dah terbangun. maybe tak selesa tidur atas tikar beralas kain batik aje.adudududu kesian kau nak =(

team member semuanya lelaki. so bila depa dukung je Asyraf, tak lama lepas tu mesti nangis.kekeke! bila staff ptd tu dukung Asyraf elok je senyap gelak-gelak. Sis tu ajak main keyboard la, tengok video la, main bendera la. bila Asyraf betul-betul nangis baru dia pass kat aku.hihi! tengok tengok! dasar memilih ye kau nak.haha! tapi memang sesuailah Asyraf pilih sebab kalau yang lelakinya dukung, sekadar dukung keras aja. lalalala T______T 

dah la..aku malas nak type. layan jela gambar kat bawah ni.hehehe

kena albumkan ni.kecik2 lagi dah kerjakan Asyraf!
tempat tidur Asyraf hukhuk
BIRD lukisan pertama utk Asyraf by Abdul. tp tetap nangis.haha
hari kedua sobsobs
tengok senyuman awak hilang penat lelah ibu tau =)