Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, September 23, 2015

Legoland Part 2!

As Salam Readers,

Maaplah lambat update blog. blog pandang sepi sebab busy buat photobook.
kakakaka T_____T
ok meh nak sambung cite pasal legoland ni :D
Dah namanya dapat redeem tiket murahkan, so wajiblah pergi berkali-kali h0h0
But this time member hubby belanja. 2 orang baru RM14 :D Minyak tol we all tong-tong sesama. So dapatlah jimat disitukan. Sepakat membawa berkat namanya :D

Sampai je kat situ, kitaorang terus pi tempat kering dulu. This time dapat main sepuas-puasnya OK :D
 
Start dari Lego City - Rescue Academy and Lego City Airport. Merecik peluh main kat rescue academy dengan mana nak dukung Asyrafnya, mana nak pegang Alisha lagi haha! 

Rescue Academy yang nak patah tangan hihi
 

Lepas tu terus pi ke bahagian Indoor Activities - Musical Fountain, Observation Tower, Lost Kingdom, Pharaoh's Revenge and Kids Power Tower. Observation tower ni lebih kurang menara taming sari Melaka.

Pharaoh's Revenge - Asyraf ralit dok masukkan ball tu. teruja atenya tengok bola terbang sana sini :D
Nampak tak budak kecik berdiri tepi tu!!!menangis nak ikut ngeee
Kids power tower - tapi yang naiknya bapak budak haha
Main tembak-tembak - ada budak kecik menyelit tak dapat masuk ngeee
view dari observation tower

Lepas tu terus cepat-cepat pi area Lego Kingdoms. Kat sini aku n hubby je main Dragons Apprentice. Member hubby malas main, so depalah yg jaga bebudak 2 orang tu.hihi! Lepas je main tu, terus ajak depa tukar pakaian sebab nak main kat Dino Island. Tengok orang lain main habis basah lencun, so better tukar baju dulu kannnn :D

Seriously Dino Island tu best gile. Aku ngan hubby memang laju je angkat tangan nak duduk paling depan. haha! Jantung tu macam tercabut keluar masuk semula OK! Turun-turun je memang terus menjunam pastu zasss langgar air fuhhhh best giler!!! Pakaian memang totally basah and lepas tu kitaorang terus pi tempat basah :D

dari atas sampai bawah angkat tangan, mau jantung tak keluar masuk ngeee

Kat tempat basah ni tak main apa pun sebab macam malas jek hihi
2 3 round kat build-a-raft river, lepas tu lepak kat Joker Soaker tunggu air tong besar jatuh and lastly main kat area wave pool. Lepak kat wave pool sampailah depa buat announced nak closed tempat tu :D


budak ni sibuk kejar lego
tong besar!
tiang port kiteorang bersandar :D
 
Lepas dah tukar baju kering, kitaorang terus choww cincauu balik shah alam. Esok kijoo lor! ok tamat bab legoland ye kawan-kawan. Nanti aku update pasal tiket legoland RM 7 tu ek ek :D

anak bapak sama sajo style tuu!



2 comments:

Chekgu Azrine said...

Bila la nak dapat sampai sini...hehehehe

anez zamri said...

baju mak omei..bestnyaaaa bila lah aku pulak nak sampai ni