Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, October 28, 2015

Birthday Surprise untuk En Suami

As Salam and Sejahtera Readers,

Sempena birthday hubby hari tu, aku dah planned baik punya nak buat itu ini.
Puas google gambar tu, gambar ni semata-mata nak puaskan hati mak. haha!
Bukan puaskan hati suami OK ngeeeee

Kononnya aku plan nak buat belon terapung. pastu tempek gambar kat tali belon tu.
Lepastu aku plan nak buat kek birthday and masak makanan favorite hubby, which is paprik ayam dan kangkung udang kering. 
 
Hah! Ginilah yang aku maksudkan tu. Penat mak google tau haha!

hi Google!

Dalam kepala otak memang tak terfikir pun belon boleh naik ke tak naik ke ape ke OK.
Pagi kejadian tu cepat-cepat gi kedai Mr Diy beli belon bulat, belon hati and lilin bentuk love. Lepas tu cepat-cepat gi Mydin pulak beli kitkat nak tempek kat kek, beli segala bahan nak masak lauk pauk yang kat atas tu. 

Dingdong dingdong sampai rumah pukul 1 lebih. Cepat-cepat solat Zuhur and terus zass baking kek dulu. Resepi jangan tanya aku kay. Aku cilok aje resepi FB Kek Coklat Kukus.
Settled part kek terus tungtang tungtang masak lauk-pauk tu. Menu simple aje pun, so kejap je dah settled. Haha! 

kangkung udang kering dan paprik ayam

Lepas kek dah masak, aku biarkan kek sejuk sekejap and lepas tu buat topping coklat untuk curah atas kek. Settled curah topping, terus deko-deko kek itu. Kalau korang nak tau, costing nak tempek kitkat keliling kek and curah M&M atas kek agak mahal tau!No wonder la kalau tempah kek camtu depa cas mahal. haha! Kitkat aje dalam RM30 lebih and M&M dalam RM belas-belas. huhu! Mujurlah setahun sekali je bang haha!

Tengah syok mendeko tetiba zapppp alamak takde reben! Terus rasa lintang pukang fikir nak pakai apa ni. Tak boh reben kang kitkat tu jatuh pulak kang. Cepat-cepat punggah beg doraemon and ada la jumpa 1 reben ni. Tapi tu reben keras. Sobs Sobs! Hentam jela labu haha! Bukan nak makan reben pun kan ^_______^

kek coklat kukus penuh kasih sayang namanya!

Settled part makanan. Terus berkobar-kobar tiup belon. What the fishkek belon tak naik!!!! wakakakak pengsan mak stress sorang-sorang. Tele Micha habaq kat dia. Dia cakap kena pakai belon gas tu. Yadei yadei timah. Apelah yang ko fikir ni mak hahahaha! Padan muka nak murah sangatkan sobs sobs sobs. Nak sedapkan hati, aku tiup gak la belon bulat belon hati tu banyak-banyak pastu tempek kat langsir haha! Gambar pun aku kelip aje kat langsir huarghhhhh! sadis mak planned hancur berkecai. Baru nak fefeeling diamor h0h0!

Disebabkan mood dah bertukar kaler, terus chow gi amek bebudak. 5.45pm hubby balik kerja and terus gi pickup dia. Otw balik rumah, hubby ajak makan kat luar. Aku cakap OK jek, tapi nak balik rumah dulu. Sampai je kat parking kereta, hubby pulak cakap malas. So aku cakap kat dia jangan naik dulu. Bagi aku naik dulu. Alisha pun sibuk nak ikut naik gak. Hishh kacau jela budak kecik sorang ni. Aku pesan siap-siap kat Alisha jaga pintu, jangan bagi Ayah masuk. Masuk je rumah terus mulut budak ni tak reti diam. Ibu ape ni buat apa tu, belon untuk siapa kek ape ni. eeeee macam-macam soalan dia tanya. Aku cakap diam diam jaga pintu, jangan bagi ayah masuk. Mujurlah dengar kata. Dok kat pintu sambil cakap ayah jangan masuk, ibu ada happy birthday. hahaha! takleh simpan rahsia la awk ni Alisha oiii!

Bila hubby masuk rumah terus aku tutup pintu and terus ajak licha nyanyi lagu happy birthday. Wah dia yang kemain seronok macam birthday dia pulak. Sibuk nak tiup lilin la nak potong kek la T_______T suka hati awaklah Alisha hihi!

tutup lampu!!!
nampak tak belon stress gambar stess! X_____X
Muka dalam hati ada taman :D
Birthday cake dia kononnya


Sambil makan sambil hubby tanya itu ini. Dia macam tak percaya aku buat itu ini sebabnya pagi tadi aku elok je sihat walafiat pergi kerja sesaing ngan dia. Bebenornya isteri dia ni tak kerja pun. hahaha! Menjadi di situ kan :D

Nasi loplop 2 ketoi :D

Owh hadiah birthday ni complicated sikit. Kejap nak kasut futsal kejap nak vape. Kasut futsal dah rabak tang tapak. Vape pulak katanya nak benti merokok. Aku biar aje dia pilih nak mana satu. nak belanja sekali dua I is kopak OK. Last-last dia pilih vape. Aku iyakan ajelah :D

OK tamat cerita birthday hubby tahun ni. Tahun depan tunggu tahun depan la baru fikirkan :D Btw, I love U so much B to the moon and back. Hopefully our married bahagia till jannah. Walaupun I tau U memang tak pernah baca blog I tapi I always sayang U k. Hopefully one day bila I takde, U boleh kenang memori kita melalui blog ni. Sobs sobs tetiba touching plak :( :(



7 comments:

n0ruL said...

waaaaaa...
mesti la en hamzah terharu ada surprise mcm nie...

anez zamri said...

weh mahhh..kagum aku mah..terbaikk la suprise ko..ok leh tiru tuk besday asri tahun depan...hahhaa

Hafizah said...

hahaha...comel btol alisha. tp terharu jugak..huhu....
lenkali nk tempahla belon tiup mulut boleh terapung gn ko.hihihi

CikNaa said...

gigih oiii timah! haha

LisaLisut said...

Impressed tgk kek tu. Pndai deco. I mmg failed bab deko2 haha. Lenkali g kdai balloon buzz tu beli belon gas skali pemberat dia. 3.50 sketul siap. Haha.

Unknown said...

Uiii rajin... klu dpt buat bbetul cm gmbo google tu . Walawehhh . Dh bole wat nega.. haha pape pun.. tbaik..

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.