Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, August 12, 2016

Nombor 3

As Salam Readers,

Mak is rajin update blog dari kelmarin ni =) Actually just nak update pasal diri mak je. Alhamdulillah, tahun depan mak naik pangkat pegang title mak anak 3. Wahhhhh naik pangkat gitu yek T___________T

Alhamdulillah, macam tak dijangka yang nombor tiga ni secepat ni. Amboiii cepat la sangat yek!hahhaa!. Niat kat hati ni nak tunggu bulan 10 nanti ler baru ngandung semula, tup-tup eh eh cik P tak mai mai. Ingatkan cik P mai lambat sebab dok makan transgluta tu ka, rupa-rupanya ada si comel dalam rahim mak ni. Alhamdulillah, terima kasih Allah atas rezeki ini. 


Penangan yang ketiga ni memang lain maciamm wehh! Mabuk, muntah, pening, lesu, tak lalu makan sepanjang masa tak kira siang malam. Lagi-lagi bulan puasa lepas, macam tak sanggup nak laluinya dah. Siap cakap kat mayumie lagi, ok ni last pregnant. Lain macam pulak penangan dia! hahaha! Berat dari 46kg turun jadi 43kg. Doctor dah membebel-bebel soh makan vitamin lain. Hurmm tak kosa la mak nak makan itu ini dengan takde seleranya. telan folic asid pun kalau ingat jek. lolssss! teruk betul memori bila dah semakin kertu ni hishhhhh!!


Mak buka buku pink bila kandungan dah masuk 14weeks. hahah! Nasib baiklah tak kena bebel ngan nurse. Masa buka buku pink tu, bila timbang berat dah 46kg! wowww!!! Raya sebulan pun tak habis, ko dah naik 3kg kan tmah! Punyalah melantak makan macam hapee hahaha! Next appointment dah kena minum air gula. ayayyayaiii! part ni yang tak gemar ni :( tak sukanya air gula KK. cawan besar habaq hang! huarghhhhh!

Alhamdulillah hari ni genap 16w. Dalam erti kata lain dah masuk 4 bulan, dah masuk 2nd trimester. Tapi muntah setiap pagi tu memang ada je. Setiap pagi Alisha tengok ibu dia muntah-muntah. Bila muntah depan Alisha, dia senyum jek. Memang dia senyum je tak kata apa. hihi! 

Edd In Shaa Allah 28 Jan 2017. CNY ok!!! Mak tak bagitau boss lagi ni. Kalau bagitau boss, surely dia gelabah mak enon sebab junior mak dedua Cina. hahaha! Sapa nak backup kat department mak kalau mak pun cuti gak!lalalalala malas fikir malas fikir :D 

Yang penting mak nak enjoy-enjoy je pregnant kali ni. Semoga dipermudahkan dah disenangkan semua urusan kali ni. Hopefully adik baby duk sihat dalam perut ibu yek. Love u sayang :-*


6 comments:

nadiah hanum said...

Congrats! Welcome to the club...mak anak 3 memang awesome ya! Hahaha..
Semoga pregnancy kali ni dipenuhi dgn momen2 indah..;) take care.

nadiah hanum said...

Congrats! Welcome to the club...mak anak 3 memang awesome ya! Hahaha..
Semoga pregnancy kali ni dipenuhi dgn momen2 indah..;) take care.

e.t.t.y said...

anyonyonyooooooo mak mak

~Lieza~ said...

Alahai...dh no 3 yer... Hakak gak la ketinggalan nie... Hahaha... Congrats tmah... Jaga diri leklok yer...

Wanie Masduki said...

tahniah kak siti n hamzah..wah, kejap dah masuk yg ke3..hihi..sama2 lah kita ada baby kecik nanti..

n0ruL said...

coming soon soon..
doakan ye