Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, September 22, 2016

Checkup 21w 4d

As Salam Readers,

OK mak baru balik dari checkup adik baby. Berat naik 3kg!!! OMG macam tak leh hadam bila dengar 3kg. Dari 47kg ke 50kg. Patutla mak rasa  perut ni semacam besar je. huhu!

Pastu dah la berat naik melampau-lampau, HB mak pun drop jugak jadi 10.8. huhu! Nurse cakap mungkin sebab masa raya hari tu makan daging banyak. Hurmmm ada kaitan ke hahaha! Xpelah, janji nurse tak marah udahla yek. Lepas ni kenalah mencari gulsan dan kawan-kawan yang seangkatan dengannya. Dah lama tak makan buah naga. Macam susah nak jumpa kat pasar malam. Selalunya mak memang cari kat pasar malam je. Kat tempat lain tak pernah usha pun huhu

Pastu nurse tanya dah minum air gula x? Of coz la laju mak cakap dah sebab dalam buku pink tu depa takde rekod bila tarikh minum.  Hazab kot nak habiskan secawan besar air gula tu euwwww! Pastu dia pi check record sat and pastu mai semula habaq result awak pass. Takde call maknanya lepas la tu. Alhamdulillah terus la mak sengih lebar. Makna kata tak yah la nak control makan or pendek kata selamat menggemokkan diri lagi la ye tmah! T_______T

Alhamdulillah jantung baby OK and semuanya nampak normal. Next checkup on 20/10/2016, nurse habaq nak pantau HB mak. Hopefully time tu HB mak cantik and tak perlu lah checkup 2 minggu sekali ka 1 minggu sekali ka 

Adik baby, awak sihat-sihat aja ye dalam tummy ibu ni. Kejap je dah nak masuk 22w. Pregnant kali ni macam tak terasa sangat. Sedar-sedar dah masuk 5 bulan. Kang sedar-sedar nak meneran dah haha! Korang doakan yang terbaik untuk kami anak beranak na. Sayang korang :-*

Nah tempek gambar mak yang latest T______T

eye bag mak tu abaikan jela yek haha!
 

No comments: