Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, March 17, 2016

TGV Cinemas Family Friendly - Boboiboy The Movie

As Salam dan Sejahtera Readers,

Semalam ku cuti and sempatlah bawak bebudak ni tengok boboiboy the movie. Walaupun movie ni dah lama keluar, tapi ni baru berkesempatan nak tengok. Tu pun sebab Alisha dok bising nak tengok nak tengok. Siap hafal lagi CINTA tu OK haha!

Hari isnin try usha tiket TGV online. Belek punya belek tilik punya telek ternampaklah tang Family Friendly ni. Rasa macam teruja kejap dengan benda ni



Sebelum ni tak pernah dengar pun pasal benda alah ni, plus daku bukan kaki tegar wayang. Macam baru pun ye jugak kot sebab tak semua tempat ada family friendly ni. Ni list yang ada family friendly buat masa ni. Next tempat katanya soon, stay tune. hahaha! Disebabkan aku dok area Shah Alam, maka wajiblah bagi daku tengok kat AEON Bukit Raja :D



Paling penting bagi aku of coz la MURAH weiii. Tengoklah harga kat gambo atas ni ye. Jangan kata akak tak payung. haha! Tapi ada limit time sekian sekian. Idok ler kome sesuka hati nak tengok pukul bla bla bla. Macam semalam, tiket kiteorg pukul 11.30 am. Pendek kata kome-kome usha la website TGV na nak tau hari apa pukul berapa bla bla bla.

And lagi satu yang paling penting, tak semua cerita ada OK! La ni yang ada boboiboy and zootopia. Soon, aku agak mesti Kungfu Panda 3 menyusul. hihi!

Apa yang bestnya pasal family friendly ni?

  • Memang friendly la sebab memang santai habis. Anak boleh jalan ke sana ke mari, main cak sana cak sini tu asyraf la tu haha!
  • Volume tak la kuat sangat. xde lah rasa berdebar-debar ke, berdegup kencang ke
  • Lampu dimalapkan, maksudnya takde gelap gelita hitam legam ireng ye. Kita still nampak anak-anak jalan sana sini, baring sana sini tu asyraf la tu haha!
  • Budak-budak termasuk mak pak boleh gelak sesuka hati ye. Macam comel je dengar bebudak ni gelak bila cikgu kebenaran or gopal buat lawak :D  
  • Toilet memang super dekat. Betul-betul bersebelahan pintu masuk cinema
  • Boleh beli secara walk-in, TGV Cinemas mobile app dan TGV Cinemas website
Macam kes aku yang nak super cepat dan jimat masa ni, aku beli secara online kat TGV website. Mujur lah den beli online tau sebab semalam ya ampun ramainya ibu bapa dengan anak-anak beratur. Beratur sampai luar dari TGV tu k ngeeeeeeee

Fee online just RM 1 je dari ko nak beratur bagaikan. Pejam mata jela RM 1 tu yek :D

Masa nak collect tiket, korang kena bagi booking number. Macam aku yang super nak senang ni, idak ler aku print email dari TGV tu. Aku just tunjuk bebulat email TGV dari handphone. Kan ke lagi mudah kerja kita haha! Tapi tu kalau korang nak collect tiket macam aku la yek. Kalau nak lagi sonang, korang tunjuk aje kertas yang dah di print out or email dr hp tu kat petugas tgv masa nak masuk cinema tu. Nanti depa akan scan booking number kamu. Kan ke lagi senang namanya T______________T

Overall cerita Boboiboy The Movie ni memang best sangat-sangat. Bangga la jugak kat anak-anak Malaysia yang terbitkan filem ni. Nora bagi 5 bingtang tau hihihi! Part last masa ochobot pecah berderai tu memang sedih sesangat la siap pakej bergenang-genang air mata ni T___________T 

Bak kata Papa Zola, kebenaran!!!! kikiki


Alisha cakap nak tengok lagi lagi dan lagi



Bergambar kat hero dia memang wajiblah kan hihi

Friday, March 11, 2016

LC Sports Carnival and Family Day 2016

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera semua,

Minggu lepas LC tempat Alisha buat sports carnival and family day kat Wet World Shah Alam. Of coz la ibu dia yang paling seronok dan berdebar-debar nak tengok respon anak. kakaka ibu memang selalu over

Overall program ni sangat best sebab budak-budak ni happy plus at the same time dapat berkenalan dengan kawan-kawan Alisha. Dengan parents je aku segan nak berkenalan sebab aku kan memang penyegan orangnya. Yang aku tau senyum senyum senyum jela sampai telinga. hahaha! Satu je yang ku tak tahan iaitu cuaca panas gile. Maklumlah sekarang ni kan musim elnino, pukul 9 pagi tu pun dah terasa bahang gile weiiii

Aktiviti dimulakan dengan bacaan doa, lepas tu senam robik untuk parents. Lepas tu perbarisan anak-anak. hah! Part ni memang buat aku berbulu jek. Teacher Fa suruh Alisha masuk perbarisan, ehh boleh pulak dia ajak ibu beratur sekali. Dalam hati ni cakap sabar tmah sabar tmah. Makin kita suruh dia pi, makin dia galak merengek pakej main tolak-tolak. Segala ugutan itu ini semua dia tak layan OK ngeeee 

Pastu teacher dah start panggil nama ikut group. Ingatkan game untuk anak-anak je, rupa-rupanya game ni untuk both anak dan parents. hahaha! Dalam hati ibu ni memang dah berdebar bergolak bagai ah. Alisha group 1 and dalam group tu ada 14 orang, 7 anak dan 7 wakil dari ibu atau ayah. Ada 7 check point kena siapkan. Macam comel je macam kelakar je bila apak-apak amak-amak main game ni. Makan epal gantung, panjat atas air, cari gula-gula dalam tepung, baling bola dalam dustbin, pecahkan belon dan last sekali DIY berdasarkan tag yang kita dapat tu. Best sebab semua bagi kerjasama 100% hikhik

Dalam pukul 12.30 tengahari camtu aktiviti habis dan semua buat aktiviti bebas. Alisha memang laju jela ajak mandi. Tapi bila dah start mandi tu, macam-macam drama lah muncul. Takut la, dalam la itu la ini la. Stress ibu nak mandi tau. Kena dok tempat cetek je ikut dia sobs sobs

Hah tak tau nak type ape dah. Layan jela gambar-gambar ni ek :D

Laki bini baju kaler pink :D
Asyraf peace Ibu peace Alisha suka hati ape2 jelah
kakak tak mau masuk perbarisan, tapi adik yang super mau
hobi saya menari atas pentas ala cinderella ngeee
tengah berdebar-debar sapelah nak makan epal tu X___X
tugasan kami buat aquarium
akuarium kami hahahah!
teachers alisha. yang depan tu la teacher fa. teacher fav alisha forever
adik sentiasa berani sentiasa buat aksi mengerikan grrr
tempat cetek yang paling alisha suka huuuuh

otak dah berkarat tak tau nak tulis apa. 5 bulan kot blog ni terabai aje.sobs sobs! teruknya kau ni tmah. itu pun malas ngeeee