Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, January 20, 2017

OMG 39 minggu sudah!

As Salam dan Sejahtera Readers,

Arini mak nak update pasal adik baby dalam perut ni haa :D
Alhamdulillah dah masuk 39 minggu. Tanda-tanda nak bersalin tu macam takde lagi. Sakit ala-ala braxton hicks tu je yang ade. Acah-acah tipu gitu yek haha! Eh sakit tau. Sampai gigil-gigil kaki tahan huhu!

Masa Alisha Asyraf tak pernah rasa pun sakit braxton hicks ni. Tau-tau je turun darah dan terus sakit nak beranak. Orang kata, lain anak lain rasanya yek. Takpelah, janji adik baby sihat dan comel dalam tu yek :D

Adik baby pun masih dok sedap menendang, menyiku sepak bola lagi ni. Bila masuk malam je kemain aktif haa. Tidur malam mak pun dah tak lena tauuuuuu. Ngiring ke kiri tak selesa, ngiring ke kanan pun tak selesa. Kadang tu terpaksa tidur-tidur ayam dalam keadaan duduk. haha! Siyesly masa kakak n abang dia, mak tak rasa macam ni lolsss

Mengenai perkembangan adik baby pulak, so far Alhamdulillah. Berat baby masa 37 minggu baru 2.5 kg. Itu kata doctor yang scan tu la. Kalau ikutkan perut mak ni, mak aiii muncung kedepan sangat. Kadang tu sampai malu nak jalan sebab orang dok tegur perut mak besar T________T Air ketuban pun masih cukup and everything dalam keadaan baik.

Berat mak masa 38 minggu 58 kg weiii!sumpah tak pernah berat sampai camni!hahaha! Ikutkan Rabu lepas checkup 39 minggu tapi mak tak pi pun sebab mak pi customer site. So tak sempat lagi nak call klinik buat appointment baru. kakaka! Macam dah boleh agak berat naik 59-60 kg lalalala

Apa-apa pun semoga baby sihat-sihat dan baik-baik aje dalam tu. Kalau boleh baby keluarlah malam ni atau hujung minggu ni yek. Mak is ngeri kalau overdue. Harap-haraplah adik baby dengar doa mak ni. Amin :D

Apa-apa pun mak nak mintak maaf banyak-banyak kat semua kalau ada terkasar bahasa atau terkutuk ke. Kadang tu mak tak sedar apa mak cakap dan kadang tu emosi mak tak stabil. Bese la tu kan, emosi mak mengandung ni kan lain macam sikit haha! Doakan mak selamat bersalin dan adik baby sihat selalu yek. Thanks korang

Doakan urusan kami berdua dipermudahkan seperti biasa yek. Amin
 
  

5 comments:

Wanie Masduki said...

kak..comel header baru..hehe..semoga dipermudahkan :)

Hafizah said...

Alah2...terus rase nk peknen lg. Hahaha.. slmt meneran nnt.moge mudah sumernyer..

mrs kayrul said...

moga semuanya dipermudahkan...pregnant pun nampak slim je

Shakina Farhan said...

sweet sgt header tu..semoga dipermudahkan mak yong! welcome to club mak anak 3..hihi

Nor Arinee Mat Saaud said...

dh full term pon tak nampak besor...i is jeles u